Кожелянко – 65

1 січня Василеві Кожелянкові виповнилося б 65. Команда Літературної премії імені Василя Кожелянка з нагоди цієї дати проведе два заходи 20 січня.

О 15:00 в Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського (Українська, 22) розпочнеться «Розмова про творчість & співтворчість» з Володимиром Сердюком – кінознавцем, кіносценаристом, прозаїком, драматургом, режисером, перекладачем, журналістом. Володимир Сердюк – автор трьох романів, кіносценаріїв, 16 п’єс, понад сотні оповідань. Володимир Сердюк і Василь Кожелянко у співавторстві під псевдонімом «Чернівецькі казкарі» створили п’ять п’єс: «Лізикава», «Казки дідуся Фройда», «Солдатське щастя», «Пластиліновий метал», «Гільйотина». Володимир Сердюк був видавцем книжки Василя Кожелянка «Білий і рудий».

Поговоримо з Володимиром Сердюком про його різні творчі іпостасі, а також довідаємося про його творчі взаємини з Василем Кожелянком.

А на 18:30 організатори запрошують у Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука (вул. Головна, 140) на захід «Кожелянко. Інтерпретації», під час якого можна буде переглянути документальний фільм «Люди світла. Василь Кожелянко», створений Телерадіокомпанією ТВА 2019 року, поспілкуватися з його авторкою Наталею Абрамовою про роботу над стрічкою, а також послухати спогади Володимира Сердюка про Василя Кожелянка.

Нагадаємо, що Літературна премія імені Василя Кожелянка заснована 2021 року у Чернівцях Інгою Кейван, Світланою Вардеванян, Максимом Дупешком, Мариною Лібановою. Це одна із проєктних ініціатив, що пройшли відбір у конкурсі на звання «Книжкової столиці України – 2022», оголошеного Українським культурним фондом. Премія має на меті ініціювання та реалізацію активностей, які сприятимуть тому, щоб ім’я Василя Кожелянка стало одним із центральних культурних брендів Чернівців, символом «Книжкової столиці України – 2022» та загалом точкою тяжіння літературно-мистецького, книжкового життя міста в ювілейний рік письменника.

peredplata