Грабунок буковинців або кримінальні оборудки з газовими лічильниками

Тривожні сигнали надходять до редакції газети «Час» щодо газових лічильників і, взагалі, щодо газового господарства Буковини і незрозумілих завищених цін на блакитне паливо.

Ми усвідомлюємо, що газ нам продає фірма, яку колись «придбав» собі олігарх Дмитро Фірташ. Зараз він втік до Австрії і там сидить, ніби щур у дучці. Бо Америка вимагає його видачі та арешту. Допік він уже всьому світу. А у Чернівцях ніби цього не бачать. Тут від його імені керують і обдирають людей до нитки.

Зараз на Чернівецькому газовому господарстві сидить Віктор Євгенович Горда. Якось він став депутатом Чернівецької міської ради від партії «Фронт Змін» (але вибирався під прапором ВО «Батьківщина»). Сидів тихо у міськраді. Робив вигляд, що його нема. Коли регіонали взяли владу в Україні, а голова правління ПАТ «Чернівцігаз» Геннадій Федоряк став депутатом ВРУ, Горду призначили в. о. голови правління. Знаючі люди дивувалися: з якого такого дива член партії Яценюка «Фронт Змін» переходить на службу регіоналам. Згодом з’ясувалося, що ніякого дива тут нема і нема ніякої випадковості.  Родина Горди має пряме відношення до російського Газпрому і до спецслужб ворожої держави. Донині там активно діє тітка Віктора Євгеновича. Часто у Росії буває сам голова правління ПАТ «Чернівцігаз».

Роги регіоналів вилізли і тут. Тож Фірташ у Чернівцях залишив на господарстві вірного цюру*. Той служить  йому і збагачує олігарха за наш з вами кошт.

Кілька днів тому на допомогу Горді  прислали ще одного «цюру», пасинка екс-губернатора Михайла Папієва від ПР на Буковині.

Артем Семенюк зайняв посаду заступника голови ПАТ. Хоч ця посада не є такою важливою і високою, але вона вивела його на майданчик «смотрящего» за газом від Фірташа по всій Україні. Швидше всього, Артем Семенюк – номінальна особа. А всім заправляє і за всім спостерігає  сам Михайло Папієв. Він чи не щотижня вояжує до Відня і назад.  У зв’язку з тим, що Фірташ невиїзний, Папієв від нього, напевне, отримує різні вказівки, які впроваджує на території України. Нічого доброго  ті вказівки досі не приносять ні нашій державі, ні нашій нації. Грабунок українців газовим олігархом зашкалює.

Методи цього грабунку різні: від постійного зростання тарифів до напівкримінальних оборудок. Наприклад, пов’язаних з повіркою та закупівлею газових лічильників. Люди вже не витримують того, як газконтори знущаються над ними.

Ось, що пише нам житель села Киселів Кіцманського району:

«Шановна редакція!

Пише вам житель Кіцманщини. Мене хвилює така проблема: Кіцманська газова контора робить повірку газових лічильників один раз за 8 років і як завжди бракує їх. Тут крайнього не знайдеш. Лічильники здають на повірку в Чернівці, а результат кажуть з Кіцманської контори. Хотілося б бачити акт повірки лічильників, але вони його не показують. Натомість треба купити у них новий газовий лічильник  за 3200-3500 грн. Я пам’ятаю, газовий лічильник ще недавно коштував 101 грн. Долар подорожчав у 5 разів, а лічильник в 30 разів і більше. А тепер вони вже будуть перевіряти лічильники через 5 років. Та за такі гроші цей примітивний за будовою лічильник повинен робити 100 років без перевірки.

Крім того не дають акт перевірки на придатність чи непридатність.

Ось, наприклад, електромережа поміняла лічильники електроенергії безкоштовно усім.

Люди скаржаться один одному і на цьому кінець.

Почали розбиратись з цими неподобствами, але сказали – це приватна власність і вони що хочуть, те й зроблять.

Коли почалася масова газифікація сіл району, газова контора набрала великий штат робітників. А тепер бум закінчився, роботи нема, штат той самий. Ось вони починають викручувати руки у людей, щоб цим ледарям платити зарплату».

І це непоодинокий випадок. Особливого розгону газовики набрали у Заставнівському та Кіцманському районах. В останньому керує газом колишній депутат обласної ради (якимось чином він потрапив до списку партії Віктора Ющенка «Наша Україна») Петро Федірко. У його конторі певний час працював (поки не засудили) і продовжує працювати провідний спеціаліст Віталій Бузан.

Минулого року його засудив Кіцманський райсуд за те, що він обдирав людей. Для цього придумав хитру схему.

Спочатку по хатах проходили газовики і знімали лічильники на повірку. Таким чином в кінці травня 2017 року вони зняли лічильник у Друцула Г. В. у селі Глиниця. А 15 липня актом експертизи встановили факт несанкціонованого втручання до його роботи і підробки пломби. За це йому нарахували 44 000 гривень до оплати. Чоловік обурився. Адже він впевнений, що лічильник не чіпав, пломбу не підміняв. Газовики мали іншу думку та інший інтерес. Тож викликали до газконтори  і скерували до провідного фахівця з відділу продажів Бузана В. В. І той пояснив, що Друцулів відключать від газопостачання, і вони змушені заплатити визначені кошти. Але у людей не було можливості сплатити таку велику суму. Тоді Бузан зрозумів, що сім’я Друцулів залежить від його рішення і повідомив, що він може зменшити суму нарахування. А для цього Друцулам треба буде купити на 5 338 грн. 32 коп. будматеріалів для покрівлі Кіцманського відділення ПАТ «Чернівцігаз» і готівкою видати 1500-2000 грн. для оплати робіт покрівельників. Тільки за таких умов Бузан зменшить суму нарахування збитків Друцулам за «несанкціоноване» втручання в роботу газового лічильника до 12 000 грн.

Друцули не погодилися з таким цинічним грабунком. Вони подали до суду. І виграли суди. Кіцманський районний суд визнав винним Бузана В. В. і присудив йому штраф у розмірі 11 050 гривень (650 неоподаткованих мінімумів). Всі кошти, потрачені Друцулами, їм були повернуті.

Але сталося диво: керівник газового господарства Петро Федірко не поспішав звільняти з роботи такого «цінного» для нього кадра, якого засудили за здирництво (ст. 354 ч.4).

Чи не через таких «цінних» кадрів у людей виникають великі проблеми? І саме ПАТ «Чернівцігаз» нібито має великі збитки. Тільки за минулий рік вони нібито склали 182 млн. грн. За тих високих тарифів та обдирання до нитки споживачів газу подібні збитки – ніщо інше, як спроба ще збільшити тарифи і обдирання. Тим паче, нещодавно депутат Добродонов заявив, що ця газова структура вже давно не проводила аудиту. Бо при нібито великих збитках вона минулого року виплатила премії своїм працівникам у сумі 46 млн. доларів, а керівник її щомісяця одержує по 2 млн. грн. зарплати.

Захланність газовиків потрібно зупинити негайно і на всіх рівнях. Бо вони з нас останні соки вип’ють, останні гривні заберуть. І ще мало їм буде, як тому Бузану з Кіцманського відділення ПАТ «Чернівцігаз».

Петро Кобевко

Р.S. Як підтвердження того, що цінний кадр Бузан В. В. працює й надалі у Федірка, -теперішній акт без підпису, без реєстрації, без печатки і т. д.

Але знову ж така схема, як раніше. Будьмо уважні та обережні!

*Цюра – панський прислужник, прислуга офіцерів, військова челядь. Також прислуга в обозі польського війська, яка промишляла грабунком мирного населення.

Також цюркою називали дитячий пеніс.

peredplata

2 thoughts on “Грабунок буковинців або кримінальні оборудки з газовими лічильниками

  1. Посміявся від душі! Петро Кобевко круче Петросяна!

Comments are closed.