На Буковині державного виконавця притягнуто до відповідальності

За результатами судового розгляду адміністративної справи, яку було скеровано Управлінням у березні ц.р., за порушення норм антикорупційного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності чиновника відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції області.

Здійснюючи виконавче провадження стосовно двох буковинців, державний виконавець використав посадові повноваження всупереч інтересам служби, не вживши заходів примусового виконання рішень суду щодо арешту майна та стягнення виконавчого збору, за що отримав від зацікавлених осіб неправомірну вигоду у сумі 1200 гривень.

За даним фактом співробітниками СБУ складено адміністративний протокол про вчинення корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-2 КУпАП (порушення обмежень щодо використання службового становища) та ч. 1 ст. 6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».
Постановою районного суду чиновника визнано винним у скоєнні корупційного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 850 грн. з конфіскацією незаконно одержаної неправомірної вигоди.

З метою запобігання та посилення ефективності протидії корупції на всіх рівнях суспільного життя краю Управління СБ України в Чернівецькій області просить громадян у випадках застосування проти них протиправних дій або наявності в них інформації про скоєні злочини звертатися за номером цілодобової «гарячої лінії» – (0372) 54-02-04 або за адресою електронної пошти – usbu_chn@ssu.gov.ua.

Телефони довіри також діють у районних центрах області: м. Вижниця – (230) 2-31-45, смт. Глибока – (234) 2-13-56, м. Кіцмань – (236) 2-38-55, м. Новоселиця – (233) 2-19-91, м. Сокиряни – (239) 2-18-32, м. Сторожинець – (235) 2-12-70.

Інформація, яка надійде від населення, буде обов’язково перевірена (за потребою, зі збереженням анонімності авторів звернень). За результатами перевірки будуть прийняті відповідні рішення згідно з чинним законодавством.

У разі необхідності, за номером 0-800-501-482 або через офіційний сайт СБУ – www.sbu.gov.ua громадяни можуть на конфіденційній основі звернутися до Служби безпеки України з інформацією щодо корупційних дій з боку державних службовців.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata