В 2012 році буковинські міліціонери викрили 111 фактів хабарництва

В 2012 році буковинські міліціонери викрили 111 фактів хабарництва Нещодавно в УМВС України в Чернівецькій області відбувся брифінг за участю заступника начальника управління боротьби із економічними злочинами Олега Степенюка та заступника начальника управління боротьби із організованою злочинністю Олега Пальчика. Під час зустрічі із журналістами міліціонери розповіли про результати боротьби із хабарництвом та корупцією у 2012-2013 роках на території Буковини.

За словами заступника начальника УБСБЕЗ УМВС Олега Степенюка, у минулому році працівниками міліції викрито 111 фактів хабарництва на загальну суму понад 7 мільйонів гривень. Найбільший хабар був у сумі 328 тисяч гривень. Сума хабара у середньому становила 152311 гривень. Арештовано майно на суму близько 20 мільйонів гривень. Майже у всіх цих випадках обвинувачення доведено та справи направлені до суду. Вирок винесено у більше 60 відсотках справ.

З початку цього року розпочато 86 кримінальних проваджень із ознаками корупції, зокрема 11 – за фактами хабарництва. До суду направлено 72 провадження. Найбільша сума хабара становить 56 тисяч гривень, саме в таку суму голова правління одного з товариств «оцінив» свої послуги, за виготовлення рішення правління про позитивне вирішення питання щодо передачі земельної ділянки, яка належить товариству та подальшого укладання договору купівлі-продажу. Щодо інших кримінальних провадженнях, то суми хабарів складають від 2 до 10 тисяч гривень.

Крім цього, співробітниками УБОЗ УМВС складено 5 адміністративних протоколів за вчинення правопорушень, передбачених нормами Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, до адміністративної відповідальності притягуються секретар однієї із міських рад, троє голів сільської ради та головний лікар одного із медичних установ.
Усі протоколи направлені до судів Чернівецької області. Двоє винних службовців уже сплатили штраф по 850 гривень.

– На жаль статистика свідчить, що корупція та хабарництво досі не викоренені у нашому суспільстві, тому працівники Чернівецької міліції й надалі будуть продовжувати жорстоку боротьбу із цим ганебним явищем – запевнив Олег Степенюк.

УМВС України в Чернівецькій області вкотре звертається до громадян: якщо у вас вимагають гроші службові особи повідомте за телефоном у Чернівцях 59-18-81, а також нагадує, що згідно ст. 369 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за пропозицію або давання хабара.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata