Форель ловив… електровудкою

Форель  ловив… електровудкоюМодні ресторації і маленькі ресторанчики при туристичних зелених садибах віднедавна неодмінно пропонують своїм клієнтам поласувати стравами із справжньої карпатської форелі. А добуває королівську рибу дехто переважно дідівським способом: б є остами, глушить електрострумом, труїть хімікатами…
Тому у зв’язку з незаконним добуванням водних біоресурсів почастішали скарги від небайдужих людей до Чернівецької міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері.
І ось правоохоронцями на території Національного природного парку «Черемошський» у с.Нижній Ялівець Путильського району під час незаконного вилову форелі за допомогою електровудки був затриманий буковинець Н. У зв’язку з цим Чернівецький міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері підготував та скерував до суду позовну заяву про відшкодування збитків, нанесених державі – а це майже 8 тисяч гривень.
Рішенням Путильського районного суду даний позов прокурора задоволено у повному обсязі. Ухвалою Апеляційного суду Чернівецької області від 17.04.2013 року рішення суду першої інстанції залишено без змін.
Принагідно зазначимо, що з метою боротьби з браконьєрством, іншими порушеннями правил рибальства та незаконною торгівлею водними ресурсами правоохоронці Буковини і надалі проводитимуть подібні профілактичні заходи.

Повідомлення прес-служби покуратури Чернiвецькоi областi

peredplata