Річниця вбивства у Вашківцях

Річниця вбивства у ВашківцяхМинулого року у День народження великого буковинця, кіноактора, режисера і сценариста Івана Миколайчука сталася трагедія у місті Вашківці.

Ще вдень на святі у Чорториї хлопці з міста посварилися з хлопцями з села та з Чернівців. Ледь не побилися там-таки. Міліція розборонила. Але конфлікт мав продовження. Увечері того ж дня одна група з конфліктуючих сторін увірвалася до приміщеннях кафе, де інша група дивилася футбольний матч. Зав’язалася бійка. А далі — сльозогінний газ і стрілянина.

Внаслідок цих дій вбито молодого чоловіка, колишнього працівника правоохоронних органів, батька 4 неповнолітніх дітей. Двох братів Гарасів було серйозно поранено. Брати Юрій і Віталій — депутати районної і міської рад. Вони відомі не тільки на Вижниччині, а й по всій Буковині меценати.
До честі правоохоронців, нападників встановлено і затримано оперативно. Їхні злочинні дії доведено слідством і передано до суду.
Незабаром цю справу розглядатиме Заставнівський районний суд.

За рік справа набула неабиякого резонансу і перебуває під посиленою увагою громадськості. Бо йдеться про смерть порядної людини. І, що важливо, четверо дітей залишилися сиротами тільки через те, що якомусь п’яному дебоширу закортіло стріляти з револьвера у людей.
Тож резонансна справа мусить мати відповідний вислід. Аби непокараний злочин не став породженням інших.
Вл. інф.

peredplata