Чернівецькі правоохоронці затримали організаторів підпільної нарколабораторії

Чернівецькі правоохоронці затримали організаторів підпільної нарколабораторіїЧетверо заповзятливих чернівчан налагодили схему виробництва та збуту амфетаміну: інгредієнти замовляли через інтернет, доставку здійснювали через поштові служби під виглядом звичайних бандеролей, а вже готове психотропне зілля реалізовували у розважальних та навчальних закладах міста.

Днями співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Чернівецькій реалізували успішну операцію по ліквідації підпільної нарколабораторії та затримали її організаторів.

Ними виявились четверо чернівчан віком від 25 до 38 років. Хлопці ніде не працювали, наркобізнес був їх основним видом діяльності. Один з організаторів лабораторії мав певний досвід у цій справі, адже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.

За одну ніч в гаражі, якій був обладнаний під лабораторію, виготовляли біля 300 грамів амфетаміну. Потім протягом двох тижнів зілля реалізовували на території міста через налагоджені канали.

Під час обшуку правоохоронці вилучили обладнання, інгредієнти та реагенти, які використовували для виробництва амфетаміну, а також 300 грамів готової речовини. По місцю проживання підозрюваних працівники ВБНОН УМВС області вилучили електронні ваги та приладдя для фасування і зберігання амфетаміну.

Окрім цього в гаражі була окрема кімната з цілодобовим денним освітленням та постійним температурним режимом, де в якості додатку до основного бізнесу винахідливі «підприємці» вирощували коноплю.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Наразі, триває слідство.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata