В Україні відсутня правоохоронна система, – екс-міністр МВС

В Україні відсутня правоохоронна система, – екс-міністр МВСВ Україні відсутня правоохоронна система. Ніщо не становить такої загрози людям, як співробітники правоохоронних органів. У них безкарність, безконтрольність і бандитські завдання від влади. Нормальні люди звідти пішли, або сховалися. Таку думку в ефірі\”5 каналу\” висловив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, коментуючи події у Врадіївці Миколаївської області.

Окрім цього, Луценко додав, що після інциденту у Врадіївці міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку слід було б розпустити весь райвідділ міліції і підібрати нові кадри. Він також підкреслив, що міністру треба було б вибачитися від імені всіх міліціонерів за цю подію. \”Я вважаю неприпустимим з боку міністра не вибачитися за це\”, – сказав Луценко.

Екс-міністр також зазначив, що з боку міліції було бажання \”зам\’яти, сфальсифікувати цей злочин\”, так як у міліцейському зведенні спочатку була спотворена інформація про цю подію.

Також, екс-міністр назвав ненормальним факт штурму райвідділу жителями Врадіївки і назвав це крайнім заходом. \”Якби люди не повстали, все було б замазано і забуте\”, – резюмував Луценко.

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків жорстоко побили та зґвалтували 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову. Жінка впізнала ґвалтівників – за її словами, це були старший лейтенант міліції Євген Дрижак, лейтенант міліції Дмитро Поліщук і місцевий таксист Рябиненко.

Поліщука і таксиста 29 червня затримали за підозрою у \”заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтуванні, розбійному нападі\”. Суд постановив взяти їх під варту на два місяці.

30 червня жителі Врадіївки влаштували стихійний мітинг перед будівлею суду, вимагаючи заарештувати Дрижака. На думку людей, саме він є ініціатором злочину.

У ніч на 2 липня близько 700-900 осіб взяли штурмом будівлю місцевого райвідділу міліції, закидавши її камінням і пляшками із запальною сумішшю. Міліція застосувала проти натовпу сльозогінний газ, і, за деякими даними, стріляла в повітря. У сутичках постраждало 13 людей.

Після заворушень наказом Захарченка були відсторонені від посад начальник УМВС України у Миколаївській області Валентин Парсенюк і керівник Врадіївського райвідділу міліції. Розпочато службове розслідування, а за фактом нападу на райвідділ – кримінальне провадження.

2 липня працівники прокуратури Миколаївської області у даній справі затримали капітана Врадіївського районного відділу міліції Євгена Дрижака.

Джерело

peredplata