Зловживання чернівецьких чиновників, завдало збитків на суму понад 164 тис. гривень

Зловживання чернівецьких чиновників,   завдало збитків на суму понад 164 тис. гривень  Співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з працівниками Держфінінспекції виявили порушення чинного законодавства посадовими особами Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин (МБКЗВ) Чернівецької міської ради, які неправомірно затвердили завідомо недостовірні документи щодо виконання проектних робіт на об’єктах міста, що спричинило значних матеріальних збитків міському бюджету. Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

Встановлено, що у 2010 році Департамент МБКЗВ уклав договори з комунальною проектною організацією на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції двох об’єктів комунальної власності, що потребували ремонту.

За висновками незалежних експертів кошторис робіт був значно завищений, а роботи були виконані підрядником неналежним чином, з порушенням державних будівельних норм. Частина ремонтних робіт взагалі не здійснювалася.

Всупереч цьому, посадові особи Департаменту, зловживаючи своїм службовим становищем, затвердили кошториси та фіктивні акти виконаних робіт на суму понад 164,8 тис. грн., що стало підставою для неправомірного перерахування бюджетних коштів.

За матеріалами СБУ прокуратурою області відомості про кримінальне правопорушення за ознаками, передбаченими ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, внесено до ЄРДР. Досудове розслідування проводиться органами УМВС України в Чернівецькій області.

Додатково:
З метою запобігання та протидії корупції на всіх рівнях суспільного життя краю Управління СБ України в Чернівецькій області просить громадян у випадках застосування проти них протиправних дій або наявності в них інформації про скоєні злочини звертатися за номером цілодобової «гарячої лінії» УСБУ – (0372) 54-02-04 або за адресою електронної пошти – usbu_chn@ssu.gov.ua.
Телефони довіри також діють у районних центрах області: м. Вижниця – (230) 2-31-45, смт. Глибока – (234) 2-13-56, м. Кіцмань – (236) 2-38-55, м. Новоселиця – (233) 2-19-91, м. Сокиряни – (239) 2-18-32, м. Сторожинець – (235) 2-12-70.
Інформація, яка надійде від населення, буде обов’язково перевірена (за потребою, зі збереженням анонімності авторів звернень). За результатами перевірки будуть прийняті відповідні рішення згідно з чинним законодавством.
За безкоштовним номером 0-800-501-482 або через офіційний сайт СБУ – www.sbu.gov.ua громадяни можуть цілодобово звернутися до Служби безпеки України на конфіденційній основі в разі наявності інформації щодо корупційних дій з боку державних службовців та питань, що заслуговують на увагу контррозвідки і стосуються особливо небезпечних злочинів проти держави, зокрема державної зради і шпигунства, або з інших питань, що належать до компетенції СБ України.

peredplata