На Буковині свободівці обговорювали проблему перевертнів в погонах

На Буковині свободівці обговорювали проблему перевертнів в погонах9 липня ЧОО ВО \”Свобода\” організувала круглий стіл на тему: “ Правоохоронці-захисники та корумповані перевертні в погонах”.

В прес-повідомленні від буковинського осередку ВО \”Свобода\” йдеться про наступне:

\”Після низки жорстоких і несправедливих дій міліції проти населення у людей закінчилось терпіння. Зокрема можна виділити найважчі злочини правоохоронних органів.

Жорстке згвалтування правоохоронцями мешканки селища Врадіївка, що на Миколаївщині, підняло хвилю протестів по всій країні.

Ця подія стала символом свавілля міліції, яке в кожному куточку України проявляється по своєму. Через всеохоплюючу корупцію, яка панує на всіх рівнях чиновництво та правоохоронці мають безмежні можливості для грабування територіальних громад та окремих громадян, подекуди, як на Миколаївщині систематично та безкарно ґвалтуючи та знищуючи людей .

В результаті – у багатьох містах країни пройшли мітинги. Люди не лише висловлювали солідарність із мешканцями Врадіївки, які штурумували райвідділок міліції, а й виступали за свої права, які також було порушено правоохоронцями.

Та подія у Врадіївці – не єдиний привід мітингів, які відбулися минулого тижня, з 1 по 7 липня, в Україні. Загалом в країні за цей тиждень відбулося більше двох десятків протестів.

У всіх ще тепер на слуху нелюдський прояв свавілля колишнього керівника Заставнівської районної адміністрації Михайла Бойчука. (в 2011 році), отримавши …5 років умовно за «хуліганські дії» надалі має можливість негласно впливати на владу в районі, яке ж це правосуддя? Підтвердження подальшої безкарності, яке відчуває колишній владоможець стало те, що 22 червня минулого року поблизу села Хрещатик відлякував пострілами з рушниці дітей, які випасали худобу і на цю стрілянину й далі ніякої реакції правоохоронців.

Прокуратура області і Хотинського району та державна виконавча служба в перемішку з районною та обласною адміністрацією перепасовуючи прогалинами в законодавстві вже другий рік, то відкривають судове провадження то за невідомими обставинами його закривають чим фактично поки що дозволяють генеральному директору ТзОВ ВКТ «Арго» уникати розрахунку з колишніми працівниками за 10-мільйонні борги. Колишні працівники неодноразово протестували вимагаючи свою законну зарплату та 18 грудня минулого року доведені до відчаю перекрили дорогу та в чергове повірили владі в особі Голови ОДА Папієва. який обіцяв вирішити їхні проблеми.

На початку цього року в Сторожинецькому районі 21 січня 2013 року до чергової частини Сторожинецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від Мотреску Миколи Дмитровича, 1990 р.н. жителя смт. Красноїльськ про те, що в селі Іжівці на ґрунті неприязних відносин його побив Павел Микола Васильович, 1993 р.н. житель цього ж села.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення передбаченого ч.1 ст.126 (побої і мордування) Кримінального кодексу України. Згодом прокуратура району перекваліфікувала вказане кримінальне правопорушення за ознаками ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Причетність до цих подій голови Іжівської сільської ради та інших осіб наразі встановлюються. Хотілося би знати, чи доведена ця справа до кінця і чи притягнуті до відповідальності організатори масованого побиття.

Побиття міліціонерами підприємця Лідії Гаїни на МТК «Капинівський ринок» на своєму робочому місці в січні 2011 року, за те, що вона вела активну громадську діяльність та підтримувала боротьбу підприємців за свої права, і була одним з активістів Податкового майдану.

Введення системного грабунку на рівні територіальних громад здійснено в Новоселицькому районі в с. Динівцях, де на очах цілого села впродовж кількох «простих» маніпуляцій з передачею прав на власність значну частину місцевого ставка (12га) з гідротехнічною спорудою передано Свято-Вознесенському чоловічому монастирю в оренду на 25 років. Жодних правдоподібних пояснень динівчанам, сільському голові та депутатам Новоселицька районна адміністрація не надала, але зуміла використати тимчасове положення обласної ради щодо надання в оренду водних об’єктів, яке діяло впродовж року і втратило чинність після 1 липня. Натомість Прокуратура намагається відкрити Кримінальну справу проти сільського голови Динівців. який по праву відстоює інтереси своєї громади та відмовився бути інструментом в руках тих, хто маніпулює власністю територіальних громад. В Господарському суді динівські люди відстоюють право повернути у свою власність 12 га водного дзеркала та дамбу.

Через громадську приймальню народного депутата України Руслана Зелика проходить звернення мешканців с. Сербичани Сокирянського району, які серед кількох десятків інших місцевих мешканців вже довший час не мають можливість отримати свідоцтво на право власності земельних ділянок, маючи на руках рішення суду, яке не виконується, а районна Прокуратура не виконує своїх функцій та дозволяє пряме порушення приватних прав громадян місцевими князьками. Люди замучені поневірянням по чиновницьким та правоохоронним кабінетам доведені до відчаю\”.

У зв’язку з таким станом справ на Буковині, ВО \”Свобода\” планує проводити консультації з різних питань юридичного характеру, щоб громадяни були ознайомлені та свідомі щодо своїх прав.

Світлина newsone.ua

peredplata