Прокуратура Буковини розпочала кримінальне провадження відносно працівника державної лісової охорони

На початку липня в місцевих засобах масової інформації Чернівецької області з’явилась публікація про самовільні рубки лісу в районі села Бояни на території лісових угідь, переданих у постійне користування ДП «Чернівецький лісгосп». Прокуратурою області цього ж дня за даним фактом була невідкладно розпочата перевірка за участю фахівців державної лісової охорони.

Встановлено, що у двох кварталах Садгірського лісництва ДП «Чернівецький лісгосп» скоєно незаконну порубку 779 дерев (переважно дуб, граб), чим лісовому господарству держави спричинено шкоду в сумі понад 900 тис. грн. За результатами перевірки прокуратурою Чернівецької області відносно одного з працівників державної лісової охорони зазначеного лісництва, з вини якого допущено самовільну рубку дерев, відкрито кримінальне провадження за ст. 246 (незаконна порубка лісу), ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу), ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

Організацію досудового розслідування доручено прокурору м. Чернівців.
Окрім того, прокуратурою області внесено подання директору ДП «Чернівецький лісгосп» про усунення порушень закону при здійсненні охорони лісів, причин та умов, що їм сприяли, яке наразі перебуває на розгляді – повідомляє прес-служба прокуратури області.

peredplata