Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 200 заяви про злочини.

У місті Бердянськ Запорізької області на другому поверсі недобудованого будинку, як повідомлялося 6 вересня, було знайдено мертвим 22-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи, його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів 14 вересня затримано раніше судимого 53-річного безробітного жителя одного з сіл Приморського району вказаної області. Попередньо встановлено, що він вночі 4 вересня, в згаданому місці, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв каменем вбив потерпілого.
У Золочівському районі Харківської області у своєму дачному будинку 13 вересня було знайдено мертвим з травмою голови 38-річного безробітного жителя міста Харкова. В результаті оперативно-розшукових заходів затримано 59-річного безробітного місцевого жителя, батька вбитого. Попередньо встановлено, що він увечері 11 вересня в селі Золочівського району Харківської області у зазначеному дачному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв сокирою вбив свого 38-річного сина.
У Веселівському районі Запорізької області 14 вересня о 10.00 в результаті оперативно-розшукових заходів затримано громадянина 41-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він увечері 7 вересня в одному з сел зазначеного району в будинку своєї 28-річної безробітної співмешканки, під час раптово виниклої сварки заподіяв останній тілесні ушкодження ( потерпілу госпіталізовано).
У Дарницькому районі міста Києва 14 вересня о 10.00 в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 34-річного громадянина сусідньої країни та двох 22 та 31-річних місцевих жителів обидва безробітні. Попередньо встановлено, що вони впродовж дня 12 вересня на вулиці міста Києва викрали два автомобілі місцевих жителів. Автомобілі знайдено.
У місті Яворів Львівської області під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 38-річного безробітного, вилучено автомат Калашникова, три магазини та 64 набої до нього.
У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 25-річного безробітного, вилучено 1,3 г метамфетаміну, 15 л прекурсорів та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.
У місті Донецьку затримано раніше судимого 31-річного безробітного, у будинку за місцем проживання якого вилучено 4,8 кг канабісу.
У Мостиському районі Львівської області на міжнародному пункті пропуску через Державний кордон України затримано 28-річного безробітного жителя міста Львова, у якого вилучено 11,7 г героїну.
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили засновника виробничого кооперативу та голову цього ж кооперативу. Вони в минулому році, без відома інших співзасновників згаданого кооперативу, за заниженою вартістю реалізували близько 8 тис. тонн морської технічної солі товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитків кооперативу на суму понад 2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
У Харкові працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у березні цього року привласнив 880 тис. грн. вказаного товариства. Слідчими органами міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
На Миколаївщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з районних райдержадміністрацій. Він вимагав та отримав 56 тис. грн. хабара від жителя одного з сіл Кривоозерського району за сприяння йому у виділенні в приватну власність земельної ділянки площею 1,4 га на території зазначеного району. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
У Херсонській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділів Херсонської міськради та її заступника. Вони вимагали та отримали 1,5 тис. доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння в реєстрації її у гуртожитку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

peredplata