ДВА МІКРОАВТОБУСИ З СИГАРЕТАМИ ЗАТРИМАНО В ПУНКТІ ПРОПУСКУ «ПОРУБНЕ»

На українсько-румунському кордоні в пункті пропуску «Порубне» прикордонниками Чернівецького загону виявлено два мікроавтобуси, водії яких намагались незаконним шляхом переправити сигарети до Румунії.

Вчора, близько обіду в пункту пропуску «Порубне» прибув мікроавтобус «Мерседес» української реєстрації. Обравши відповідну смугу руху водій направив авто для проходження прикордонно-митного контролю, вході якого у прикордонників виникли сумніви, адже жінка під час спілкування помітно хвилювалася. Вивівши транспортний засіб із загального потоку і направивши на додатковий огляд, охоронцями кордону в днищі мікроавтобуса було виявлено схованку, в якій 48- річна громадянка Румунії приховала 790 пачок сигарет різних марок, зокрема – «L&M», «Мarlboro», «Chesterfield», «Winston» на загальну суму понад 8 тисяч гривень. Поряд з цим, жінка втратила і вантажний мікроавтобус марки «Мерседес 316 CDI», 2004 року виробництва, який було оцінено в 120 тисяч гривень.

Інший вантажний мікроавтобус, водієм якого виявися 28-річний наш співвітчизник, затримано в цьому ж пункті пропуску. Під час поглибленого огляду транспортного засобу, спільною оглядовою групою було виявлено приховані від прикордонно-митного контролю 948 пачок сигарет українського виробництва, які знаходились в спеціально виготовленому тайнику, розміщеному під підлогою вантажного приміщення та салону мікроавтобуса. Після оформлення відповідних документів тютюнові вироби та транспортний засіб були вилучені та оцінені на загальну суму понад 128 тисяч гривень.

підготував:
Помічник начальника загону – начальник прес-служби капітан Сергій Бровко

peredplata