Справу проти заступника начальника відділу Чернівецької прикордонної служби «Шибени» скеровано до суду

Прокуратура Західного регіону України скерувала до суду обвинувальний акт за фактом отримання неправомірної вигоди відносно заступника начальника відділу прикордонної служби «Шибени» Чернівецького прикордонного загону, повідомляє прес-служба прокуратури Західного регіону України.

У ході досудового розслідування Івано-Франківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері встановила, що 16 червня 2013 року заступник начальника відділу прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону капітан Г. умисно, з корисливих мотивів і з метою особистого збагачення, одержав неправомірну вигоду у значному розмірі на загальну суму понад 58 тисяч гривень.

Неправомірна вигода отримана офіцером-прикордонником за сприяння у незаконному перебуванні громадянин в прикордонній смузі, а також незаконному перетині кордону.

Відомості про злочин внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди). Закон передбачає покарання за дане правопорушення: штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів громадян або позбавлення волі від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Микола Гуцуляк, прес-секретар прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері

peredplata