Влада \”кинула\” Чернівецький національний університет майже на мільйон

Влада "кинула" Чернівецький національний університет майже на мільйонНаша влада не любить науку, науковців і українську еліту. Бо за що її любити, коли розумні люди не люблять ПеРдолят. Бо за що останніх любити, коли ПеРдолята не люблять Україну.

Чернівецькомунаціональному університету тільки у цьому році довелося двічі втиратися від плювків партії регіоні. Перший раз ЧНУ \”кинув\” Фірташ на 8 млн. гриень. Він обіцяв їх на ремонт даху. А 5 липня обласна рада передала приміщення 14 корпусу Чну на балан фірми з 0- вим статутним фондом. А та вже виставляє оренду Чну більше 800000грн. До нульової фірми орендна плата була 337000. І це все за те, що ректор був довіреною особою Мхайлішина і ПР? Ось що пишуть вчені ЧНУ:

ЗВЕРНЕННЯ

професорсько-викладацького колективу Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича

до депутатів Чернівецької обласної ради

Шановні депутати!

Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича є центром освіти, науки і культури як Чернівецької області, так і всього західного регіону України. Університет діє як єдиний учбово-науковий комплекс в 14 навчальних корпусах, 7 гуртожитках, спорткомплексі, цілому ряді інших допоміжних приміщень і розгалуженої інфраструктури, які потребують безперервного оновлення, підтримки і фінансування. В стінах нашого університету запроваджено цілий ряд інновацій, які наближають вищу школу України до найвищого світового рівня, що стало можливим завдяки ініціативі всього трудового колективу: викладачів і студентів.

Сьогодні трудовий колектив Чернівецького національного університету висловлює занепокоєння з приводу упередженого і необ’єктивного рішення 16 сесії Чернівецької обласної ради VI скликання від 5.07.2013 р. №64-16/13 «Про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс» будівлі за адресою: вул.Кафедральна, 2.

Вважаємо порушенням діючого законодавства передачу в управління корпусу по вул.Кафедральній, 2 ОКП «Інватранс», розмір статутного капіталу якого згідно витягу із ЄДР юридичних осіб та приватних осіб- підприємців становить 0.00 грн., а до основних видів діяльності якого відносять: діяльність ресторанів і надання послуг мобільного харчування, технічне обслуговування та ремонт транспорту та інше. Тобто передача в управління корпусу по вул.Кафедральній, 2 ОКП «Інватранс» суперечить статутним цілям та задекларованій перед державою діяльністю підприємства.

Вважаємо абсолютно необгрунтованою пропозицію обласної ради щодо підписання додаткової угоди до договору оренди, як такої, що суперечить ст.10,11,12, 21 Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Змінами до договору оренди передбачається збільшити орендну плату в 2.5 рази (з 337 тис. грн. до 821 тис. грн.) і перераховувати ці кошти щомісяця (50% орендної плати без ПДВ та 100% ПДВ) не обласному бюджету, а фірмі «Інватранс» без жодних зобов’язань останньої перед університетом – як орендарем майна спільної власності територіальної громади.

Ми вважаємо такі рішення незаконними, такими, що наносять шкоду не лише університету, оскільки не відповідають концепції реформування системи фінансування та управління науковою і науково-технічною діяльністю, затвердженою Урядом України, але й територіальній громаді і суспільству в цілому, оскільки в результаті такого рішення відбувається розмивання коштів, отриманих від оренди, а університет буде позбавлений можливості робити ремонти та поліпшення цього майна.

Вважаємо, що така позиція депутатів Чернівецької обласної ради підриває автономію університету, суперечить принципам верховенства права та засадам гуманітарної політики, які проголошені Президентом України, а, тим більше, шкодить іміджу держави напередодні завершення переговорів і підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Просимо взяти до уваги, що у корпусі №14 за адресою вул. Кафедральна, 2 у м. Чернівцях станом на 1.09.2013 року навчаються 3 193 студенти. Університет не має відповідних навчальних площ для забезпечення нормальних умов навчального процесу для студентів та викладачів. Факультет педагогіки, психології та соціальної роботи розміщений у приміщенні гуртожитку №1, який частково пристосований до навчального процесу. Потребує додаткових площ і факультет архітектури, будівництва, образотворчого та прикладного мистецтва, який готує вкрай необхідних для міста і області фахівців.

Тому просимо Вас розглянути дане звернення на сесії і вирішити питання про передачу будівлі №2 по вул. Кафедральній у м. Чернівцях в оперативне управління університету, що дозволить проводити роботи з капітального ремонту та утримання будівлі, яка є архітектурною окрасою нашого міста.

Звернення одноголосно прийнято зборами професорсько-викладацького колективу
Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича

peredplata