На Буковині засуджено групу шахраїв

На Буковині засуджено групу шахраївАпеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію прокуратури і залишив у силі вирок Садгірського районного суду м. Чернівці та засудив буковинця Т. за ч.2 ст.190 (шахрайство, вчинене групою осіб) та за ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний із проникненням у житло) КК України до 7 років позбавлення волі із конфіскацією належного йому майна.
Крім того, до 1 року позбавлення волі засуджено громадянина Р., який за попередньою змовою із Т. вчинив злочин, передбачений теж ч.2 ст.190 КК України.

– За попередньою змовою ці буковинці оформили 11 кредитних договорів на 7 громадян, пообіцявши їм погасити за них кредит за товар та повернути половину суми коштів, виручених від його продажу, – розповідає старший прокурор прокуратури Садгірського району Михайло Каштелян. – Однак, ні придбана в кредит побутова техніка, ні кошти від її реалізації так і не були передані потерпілим, в результаті чого їм спричинена шкода на загальну суму 135 тис.грн.

Крім того, ще у квітні 2012 року цей дует злочинців проник в одну з квартир м. Чернівці та, застосовуючи фізичне насильство, небезпечне для життя та здоров я потерпілої, відкрито заволодів її грошима в сумі 1200 грн.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata