Хабарники землі буковинської

Хабарники землі буковинськоїПоки чернівчани призабувають історії з мегахабарем в 100 тисяч доларів заступника голови Першотравневої райради Шабана, хабарниками із Садгірської райради Мальковим та ін. (а міліція та прокуратура про них мовчать, немов води до рота набрали), 17 вересня міліціянти за отримання неправомірної вигоди затримали п’ятьох держслужбовців, які займали керівні посади як у облдержадміністрації, так і в районних та селищних радах.

У посадовців була налагоджена схема для «позитивного вирішення питань» у стислі терміни. Приватний підприємець звернувся до посадовця ОДА з проханням виділити земельні ділянки під встановлення біл-бордів на узбіччі однієї з автодоріг області. Ціна питання склала 23 тисячі гривень, але це тільки в «одні руки». Адже треба було ще «залагодити» питання з декількома чиновниками районного масштабу (ціна питання — 600 та 300 доларів). Підприємець мав віддати керівникові одного з управлінь ОДА частину «винагороди», і саме під час передачі грошей хабарник був затриманий. Таким же чином були затримані й інші учасники корупційного ланцюга. За цим фактом прокуратурою Чернівецької області відкрито кримінальне провадження. Наразі двоє хабарників перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, щодо інших вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває слідство, повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області. ЗМІ повідомляють, що на гарячому попався головний архітектор Буковини Роман Півнюк.

Подібна «активність» міліції та прокуратури наводить на роздуми: кому це потрібно? Бо далі інформаційних приводів справи не посуваються. Коли упіймали Шабана, говорили, що буде ще «більша риба» у сітях з міськради. Нема. Тоді впіймали тільки садгірського заступника — результату нема. Справи двох раніше зловлених хабарників — начальника держінспекції контролю за цінами та начальника управління юстиції ОДА — взагалі розвалилися. Чи не відбувається велика війна правоохоронців з владою за вплив на область та грошові потоки? Надто все це схоже на провокації. Тим паче, що і міліція, і прокуратура тримають мовчанку щодо резонансних справ в області. «Кинуть» у ЗМІ потрібну їм інформацію — і чекають, що громада скаже. Чим менше вони будуть інформувати, тим більше гулятимуть чутки Чернівцями і областю про війни між правоохоронцями та владою Папiєва за контроль за грошовими потоками, а не за добро для буковинців. Не мовчіть!

peredplata