Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 911 заяв про злочини.

У місті Сімферополі 21 липня слідчим відділом Київського райвідділу Сімферопольського міськуправління внутрішніх справ було порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України за фактом безвісти зниклої з 6 липня 55-річної безробітної жительки міста Сімферополя.
22 вересня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано двох киян та жительку Івано-Франківської області усі віком від 35 до 27 років, безробітні, двоє – раніше судимі та 22-річного іноземця. Попередньо встановлено, що вони вдень 6 липня цього року в зазначеному місті в квартирі зниклої жительки міста Сімферополя, з метою заволодіння її квартирою, заподіяли смертельні тілесні ушкодження господарці. Після цього тіло потерпілої на автомобілі одного з чоловіків вивезли на околицю району й кинули на узбіччі дороги. Тіло знайдено.
На околиці міста Фастова Київської області 17 серпня в лісовому масиві було знайдено мертвим з ножовими пораненнями невідомого чоловіка. Ним виявився 56-річний безхатько. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано 44-річного безробітнього жителя вказаного міста. Попередньо встановлено, що він увечері 15 серпня в зазначеному місці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив потерпілого.

У місті Ржищеві Кагарлицького району Київської області 21 вересня у своєму будинку було знайдено мертвою з вогнепальним пораненням голови 49-річну жінку. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано 51-річного чоловіка потерпілої. Попередньо встановлено, що він удень 20 вересня в зазначеному будинку під час сварки на ґрунті ревнощів пострілом з пістолета убив потерпілу.
У місті Шахтарську Донецької області 22 вересня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він уночі 4 вересня на вулиці вказаного міста заподіяв тілесні ушкодження та зґвалтував 25-річну безробітну місцеву жительку. Потерпілій медичну допомогу надано без госпіталізації.

У місті Бершаді Вінницької області 11 вересня на території одного з приватних підприємств було виявлено саморобний вибуховий пристрій. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано 34-річного жителя зазначеного міста, робітника згаданого підприємства. Попередньо встановлено, що він, з метою вимагання від керівництва вказаного підприємства погашення йому заборгованості по заробітній платі, виготовив та заклав у подальшому вказаний пристрій.

У одному з селищ Голопристанського району Херсонської області затримано 51-річного безробітного, у будинку якого вилучено 12 кг марихуани.

У одному з селищ Ужгородського району Закарпатської області на вулиці затримано 16-річного жителя Воловецького району зазначеної області, у якого вилучено 1,5 л ацетильованого опію.

На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відокремленого підрозділу одного з публічних акціонерних товариств. Вони підробили акти виконаних робіт із ремонту гірничошахтного обладнання (фактично роботи не проводилися) та привласнили майже 111 тис. грн. бюджетних коштів. Органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
На Закарпатті працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств. Вони впродовж останніх трьох років, без отримання відповідного дозволу, в селищі вказаного району здійснювали видобуток води з свердловини для централізованого водопостачання населення. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 1,5 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України.

В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу одного з дошкільних навчальних закладів. Вона вимагала та отримала 3 тис. грн. хабара від жителя вказаного міста за зарахування його доньки до згаданого закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

У Полтавській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з приватних підприємств. Вони впродовж останніх чотирьох років за завищеними тарифами надавали послуги із вивезення твердих побутових відходів у місті Лубнах. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму майже 527 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

peredplata