На Буковині викрито злочинну схему «відмивання» бюджетних коштів

На Буковині викрито злочинну схему «відмивання» бюджетних коштівСпівробітники УСБУ в Чернівецькій області викрили протиправну діяльність посадових осіб міської ради одного з райцентрів області, які, зловживаючи службовим становищем, спричинили збитки інтересам держави на суму близько 200 тис. гривень.

Встановлено, що у грудні 2012 року посадовці уклали договір підряду з приватною фірмою на капітальний ремонт огорожі комунального спортивного об’єкту на суму 100 тис. гривень. Впродовж місяця після укладення угоди, достовірно знаючи, що підрядником взагалі ніякі роботи по будівництву чи ремонту не проводилися, посадовці безпідставно підписали акт виконаних робіт та перерахували означену суму на рахунок фірми-виконавця.

За аналогічною схемою чиновники цієї ж міськради наприкінці 2008 року протиправно «освоїли» 98 тис. бюджетних гривень, які були перераховані приватному підряднику за, начебто, збудовану та введену в експлуатацію квартиру.

Матеріали СБУ за даними фактами органами міліції внесено до ЄРДР. Слідчими РВ УМВС зареєстровано два провадження за ознаками скоєння кримінальних правопорушень за ч.1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Наразі триває розслідування.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata