На чернівецькій ділянці кордону затримано монети Російської Імперії

На чернівецькій ділянці кордону затримано монети Російської Імперії23 жовтня на станції \”Вадул-Сірет\” м/п \”Вадул-Сірет\” Чернівецької митниці Міндоходів, було виявлено не декларовані та не пред’явлені до митного контролю 7 монет Російської Імперії номіналом 1, 2, 3, 5 копійок. Порушниця митних правил слідувала в приватних справах із Росії у Болгарію потягом сполученням \”Москва-Софія\”.

Всі монети знаходились у жіночій сумці, яка знаходилася у валізі громадянки серед особистих речей , яка пройшовши митний контроль виявлені монети визнала своєю власністю, але відповідних документів, які б були підставою для їх переміщення через митний кордон України, не надала. Порушуюси нори ст. 472 Митного кодексу України у митній декларації не зазначено точних відомостей про товар, який підлягає обов\’язковому декларуванню.

Відповідно до заключення мистецтвознавця-контролера Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей, вищевказані предмети можуть переміщатися через державний кордон на підставі дозвільних документів, інакше кажучи підпадають під дію Закону України \”Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей\”.

Всі монети вилучені і для визначення їх остаточної культурної і вартісної цінності буде призначено додаткову експертизу.

Про це повідомили в ГУ Міндоходів в Чернівецькій області.

peredplata