На Буковині перекрито канали витоку культурих цінностей за кордон

Саме так можна стверджувати про роботу фахівців митного поста \”Вадул – Сірет\” Чернівецької митниці Міндоходів, оскільки ними лише за останні три дні виявлено два факти «злочинного промислу» по незаконному переміщенню культурних цінностей через митний кордон України потягом сполученням \”Софія – Москва\”.

Вчора, в ході здійснення митного контролю ручної поклажі громадянки Росії, яка слідувала із Росії в Болгарію було виявлено не задекларовані та не пред’явлені до митного контролю три унікальні книги: «Двойник» – автора Ф.М.Достоєвського, видавництво Москва 1928р.; Кіносценарій «Петр Первый» А.Толстой, В.Петров, Н.Лещенко, видавництво Москва, 1938 р.; «Старые русские архитекторы» – автора В.В.Згура випуск № 9,видавництво Москва-Петроград, 1923 р.

Усі книги знаходились у картонній коробці, що належала вище зазначеній пасажирці. Будь-яких дозвільних документів, що дають законну підставу для переміщення книг через митний кордон України громадянка не надала.

Згідно заключення мистецтвознавця – контролера Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей вищевказані предмети підпадають під дію Закону України “Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей і можуть бути вивезені тільки на підставі свідоцтва на право вивезення”.

Відносно громадянки складено протокол про порушення митних правил передбачених статтею 472 Митного кодексу України, за яким затримані предмети тимчасово вилучено.

Про це повідомляють Територіальні органи Міндоходів у Чернівецькій області.

peredplata