На Буковині пожежа забрала життя 3-річної дитини

1 листопада у селі Долішній Шепіт Вижницького району під час пожежі в господарській будівлі загинула дитина. Як виявилося, троє дітей гралися в господарській будівлі, де було складене сіно. В одного з дітей в руках опинилися сірники. Через дитячі пустощі з вогнем спалахнуло сіно. Двоє старших дітей, 2008 та 2006 років народження, встигли вибігти на вулицю, а наймолодший хлопчик, 2010 року народження, покинути приміщення не зміг. Сіно та дерев’яні конструкції господарської будівлі сприяли швидкому поширенню вогню по будівлі. Сусіди, які помітили пожежу, зателефонували за номером 101. По прибуттю на місце події вогнеборці відразу зайшли в господарську будівлю, проте допомогти дитині вже не було змоги. В подальшому пожежа була ліквідована.

Того ж дня о 22:52 в місті Заставна по вул. Полтавській горів житловий будинок. За лічені хвилини на місце події прибув пожежно-рятувальний підрозділ міста Заставна. Вогнеборцям повідомили, що в будинку може знаходитися домовласник. Бійці ДСНС, використовуючи апарати захисту органів дихання, увійшли в будинок і вивели чоловіка 1948 року народження на вулицю, після чого передали його працівникам швидкої медичної допомоги. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження вогню. Домовласника госпіталізовано в Заставнівську центральну районну лікарню з діагнозом отруєння чадним газом.

За останні 3 доби виникло 6 пожеж, під час яких вогнеборці врятували від знищення 5 будівель.

Всього з початку року на території Чернівецької області виникло 524 пожежі, на яких загинуло 21 людина, з них 1 дитина. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: дотримуйтеся правил пожежної безпеки, не залишайте без нагляду маленьких дітей! Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить від вас самих.

Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata