Суд визнав, що приміщення Горбівецького дитсадка приватизували незаконно

Суд визнав, що приміщення Горбівецького дитсадка приватизували незаконноГлибоцький районний суд задовольнив позов прокурора району в інтересах держави до Тереблеченської сільської ради про скасування рішень комісії по приватизації державного житлового фонду, визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно та скасування рішення сесії сільської ради. Цей позов став результатом перевірки, проведеної за колективним зверненням жителів с. Горбівці щодо незаконного, на їх думку, закриття місцевої дитячої дошкільної установи та приватизації її приміщення.

Нагадаємо, що ще в 1994 році рішенням виконкому районної ради було ліквідовано Горбівецький дитячий садок у зв’язку з тим, що в селі на той час не було необхідної кількості дітей відповідного віку. Тоді ж рішенням виконкому Тереблеченської сільської ради його приміщення загальною площею 120 кв. м. переведено в житловий фонд для службового користування і надано директору місцевої школи-інтернату. У подальшому, без зміни статусу службового житлового приміщення, рішенням засідання комісії сільради директору надано згоду на приватизацію будівлі дитсадка.

Прокурорською перевіркою встановлено, що сільська рада допустила грубі порушення вимог чинного законодавства, оскільки на момент приватизації приміщення мало статус службового і будівля незаконно вибула з комунальної власності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata