На Буковині викрили «липові» компенсації

Співробітниками оперативних підрозділів фінансових розслідувань Міндоходів Буковини викрито схему незаконного привласнення коштів, службовими особами одного із м’ясокомбінатів Чернівецької області, котрі були призначені для виплати населенню компенсації за вирощену худобу. Повідомляє прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області.

Використовуючи особисті дані громадян, які раніше реалізовували підприємству м\’ясо тварин, зокрема паспортні та їх реєстраційні номери облікових карток, «ділки» компенсаційні кошти через касу підприємства переводили в готівку та в подальшому привласнювали.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 08.11.2013 року відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.3 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», за яку передбачена відповідальність у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до п\’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
На даний час у кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

peredplata