Боротьба з “тітушками” – від безпекового експерта

Боротьба з “тітушками” – від безпекового експертаОскільки протестувальникам простіше домовитися з міліцією, тому що вже налагоджений хоч якийсь контакт, то основною проблемою є гопники, яких привезли з регіонів.

Боротьба з «тітушкамі»

1. Потрібно розуміти, що це проплачені гопники, а значить, вони готові будуть ризикувати власною головою в рамках оплати. Їх «зарядять» упевненістю, перед атакою прокачають ті, хто їх кидає в бій. Але це можливо лише в перший раз. Тому варто очікувати один масований наліт, ще свіжих «тітушек». Кожен наступний їх крок буде все слабше, оскільки включаться мізки (інстинкт самозбереження) і вони розсіються, перемішаються, ними набагато важче буде управляти. Важливо відбити першу атаку! Завтра субота, і Майдан отримає підкріплення.

2. Штурм, швидше за все, буде організований вночі. Так само, швидше за все, Майдан буде знеструмлений і тому фото-, відеозйомки будуть ускладнені. Тітушкі зараз ховають обличчя і не хочуть бути впізнані, а значить не варто чекати ночі і слід діяти на ВИПЕРЕДЖЕННЯ.

• Їх привезли на автобусах з різних регіонів. Потрібно потайно (щоб не встигли їх познімати) переписати номери автобусів і з’ясувати, звідки вони. Думаю, знайдуться в МВС люди, які допоможуть.

• Це спортсмени, а значить, є зали і тренери, де / у яких вони тренуються. Використовуючи людей, які співчувають Майдану та активістів партійних організацій опозиції на місцях, нескладно дізнатися, які секції єдиноборств і т.д. “поїхали у відрядження до Києва”.

• Так само варто з’ясувати де ці зали, цих тренерів, і все, що можна. Якщо кілька тренерів погодяться записати відео, де він попросить своїх вихованців не лізти, куди їх штовхають – це буде здорово! Тренер – це людина, якій спортсмени довіряють. Варто розхитувати впевненість тітушек в тому, що вони на боці правого справи.

• Таке ж відео може бути з друзями, і будь-якими людьми, які живуть з ними поруч. Нахабство тітушек базується на безкарності та підтримки влади. Про підтримку говорити не буду, а от масові публікації в мережі автобіографій і всього, що можна зібрати на цих « спортсменів», частини з них вгамують голову. Їм ще жити серед жителів своїх міст і містечок…

• Це відео і аудіо потрібно транслювати на Майдані, щоб це дійшло до тітушек. Так само його потрібно поширювати в мережі, щоб воно дійшло до друзів – знайомих тітушек. Нехай вони подзвонять і відмовити його, поки не пізно.

3. Основна ідея коротко:
• Почати діяти на випередження, а не намагатися зупинити натовп гопників вночі в темряві. Посіяти вже зараз у голених головах тітушек сумніви, наскільки це можливо.

• Позбавити їх впевненості, що про їхні «подвиги » ніхто не дізнається – максимальне розширення інформації про те, ХТО і звідки приїхав до Києва бити людей.

• Для цього підключати опозиційних активістів на місцях (в регіонах).

• Гасло «Спортсмен повинен захищати честь України, а не бути м’ясом для політиків» або щось подібне, варто використовувати для контрагітації.

Дротенко Валерій

Джерело

peredplata