Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 565 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дев’ять гранат, 11,3 кг вибухівки та 340 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. Вилучено 9,3 кг наркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод, у яких 16 осіб загинули та 111– травмовані.

У Ленінському районі Автономної Республіки Крим 2 жовтня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 41-річного жителя одного з селищ району, який невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано раніше судимого 28-річного безробітного жителя одного з селищ автономії. Попередньо встановлено, що він уранці 2 жовтня на подвір’ї домогосподарства померлого під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні ножові поранення господарю.

У Мукачівському районі Закарпатської області 4 жовтня було знайдено мертвою з травмою голови 42-річну місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 46-річного безробітного односельця загиблої. Попередньо встановлено, що він удень 2 жовтня на вказаному полі під час раптово виниклої сварки вбив каменем потерпілу.

У Саратському районі Одеської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів віком від 10 до 14 років – усі учні загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 2 жовтня в покинутому будинку неприродним способом зґвалтували свого п’ятирічного односельця.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу України.
У місті Краматорську Донецької області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано злочинну групу у складі трьох місцевих жителів віком від 40 до 53 років, один з яких раніше судимий. Вони на території вказаної області займалися збутом боєприпасів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями їх проживання вилучено 11,3 кг вибухівки, п’ять гранат РГД-33, дві гранати РГ-42, чотири артилерійські снаряди калібру 45 мм та три мінометні міни різного калібру (усе часів Великої Вітчизняної війни). Вживаються заходи щодо знешкодження боєприпасів.

На Львівщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох жителів міста Дрогобича та Стебника. Вони впродовж останніх двох місяців на території вказаної області займалися збутом фальшивих купюр. У правопорушників вилучено підроблені купюри номіналом 200 та 500 грн. на загальну суму 61,9 тис. гривень. Слідчим управлінням зазначеного ГУМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.

У Тернопільській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з Тернопільських природних заповідників. Вони впродовж 2001-2010 років, без відповідного дозволу та затвердженої проектної документації, провели за бюджетні кошти будівельно-монтажні роботи з реконструкції належного вказаному заповіднику житлового будинку. У подальшому, з метою ухилення від штрафних санкцій, сфальсифікували з директором однієї з підрядних організацій договір підряду на виконані роботи. У результаті протиправних дій державі завдано збитків, у вигляді несплачених штрафних санкцій, на суму понад 447 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

В Чернівецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з районних відділів Державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції. Він вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від жителя міста Чернівців за перенесення терміну публічних торгів з примусової реалізації його арештованої квартири. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Джерело: Міністерство внутрішніх справ України
Управління зв’язків із громадськістю

peredplata