Комунальники нагріли руки на споживачах на 1,3 млн грн. Україна кримінальна

Комунальники нагріли руки на споживачах на 1,3 млн грн. Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 632 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 г вибухівки та шість набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ять осіб. Вилучено 8,5 кг наркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод, у яких 10 осіб загинули та 125– травмовані.

У місті Ровеньках Луганської області 3 жовтня у квартирі пенсіонера, знайдено мертвою з ножовими пораненнями шиї 8-річну місцеву, ученицю загальноосвітньої школи. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано сина господаря – 36-річного безробітного жителя цього ж міста, що перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері. Попередньо встановлено, що він увечері 3 жовтня у згаданій квартирі зґвалтував потерпілу, після чого, з метою приховування злочину, убив її ножем.

У Миколаївському районі Львівської області 4 жовтня у своїй квартирі знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями 28-річного безробітного. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано 37-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 4 жовтня в квартирі потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

У місті Луганську 11 вересня цього року до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні одного з розважальних комплексів міста закладено вибухівку. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив раніше судимий 24-річний безробітний місцевий житель.

У місті Луганську 6 жовтня до ГУМНС України в Луганській області по спецлінії “101” зателефонував невідомий, який повідомив, що в указаному місті на території недіючої АЗС закладено вибухівку. На час проведення обстеження АЗС евакуація не проводилася. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 33-річний безробітний місцевий житель. Правопорушника затримано.

В одному з селищ Куп’янського району Харківської області затримано 49-річного безробітного у будинку якого вилучено 4,5 кг марихуани.

У місті Києві працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств міста. Вони впродовж останніх двох років, отримавши від населення кошти за комунальні платежі, не здійснили передбачені перерахунки за спожиту теплову енергію для потреб центрального опалення споживачам, у яких встановлені лічильники. У результаті цього останніми було переплачено понад 1,3 млн. грн. комунальних платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

На Київщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили сільського голову одного з сіл Броварського району. Вона вимагала та отримала 500 доларів США хабара від жителя села за видачу рішення сесії місцевої сільради щодо зміни цільового призначення його земельної ділянки площею 0,14 га. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

На Житомирщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника однієї з районних квартирно-експлуатаційних частин Міністерства оборони України. Він підробив договори на право користування земельними ділянками одного з військових містечок у Київській області (загальна площа 180 га) та упродовж останніх десяти років вказані земельні ділянки надавав у оренду товариству з обмеженою відповідальністю та приватному сільськогосподарському підприємству для вирощування сільськогосподарських культур. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму 1,7 млн. гривень. Органами військової прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.424 та ч.2 ст.366 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень й службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У Миколаївській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову тендерного комітету Миколаївського вищого училища фізичної культури. Вона у минулому році, під час проведення тендеру з капітального ремонту спальних корпусів училища, надала перевагу одному з приватних підприємств, документація якого не відповідала кваліфікаційним критеріям (відсутня ліцензія на проведення будівельних робіт). У результаті протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму 690 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Джерело – Міністерство внутрішніх справ України
Управління зв’язків із громадськістю

peredplata