Покарання за земельні афери дочекалось свого афериста

Покарання за земельні афери дочекалось свого аферистаСпівробітники СБУ в Чернівецькій області виявили порушення земельного законодавства, вчинені колишнім керівником однієї з районних державних адміністрації області, чиновником третього рангу, на суму близько 200 тис. гривень.

Встановлено, що перебуваючи на посаді голови РДА, особою наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повно-важеннями, в 2003 році чиновник, діючи всупереч інтересам служби, видав завідомо неправомірний документ – розпорядження голови районної адміністрації, яким приватному підприємцю було незаконно надано в оренду земельну ділянку водного фонду із земель запасу району площею понад 29 га. Земля була передана для господарського використання – для риборозведення та надання рекреаційних послуг на 45 років без затвердженого проекту відведення, що спричинило інтересам держави матеріальних збитків, які законом кваліфікуються як тяжкі наслідки.

За даним фактом природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно колишнього голови РДА за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, складання та видання завідомо неправдивих документів).

Триває досудове слідство, повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata