МВС відкрило кримінальне провадження щодо Державної інспекції з техногенної безпеки

МВС відкрило кримінальне провадження  щодо Державної інспекції з техногенної безпекиПрес-конференція Олексія Коломійця, члена ради МО партії «УДАР Віталія Кличка» щодо фактів корупції в діяльності керівництва Держінспекції техногенної безпеки в Чернівецькій області мала значний резонанс у ЗМІ. Тоді ж Роман Ванзуряк направив депутатське звернення Генеральному прокуророві Пшонці В.П. та Міністрові внутрішніх справ України Захарченку В.Ю. із проханням розслідувати викладені на конференції факти та вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб.
Генеральна прокуратура перенаправила депутатське звернення у Державну службу України з надзвичайних ситуацій для проведення службової перевірки. Як стало відомо із відповіді, факти корупції керівництва Держінспекції, викладені у зверненні, не підтвердилися.
Натомість у МВС повідомили, що слідчим управлінням УМВС України у Чернівецькій області відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державної інспекції з техногенної безпеки.
Отже, попри відсутність офіційних повідомлень із Чернівецької обласної прокуратури чи заперечення фактів корупції після проведення службової перевірки, на цей час триває досудове розслідування, відкрите в результаті зовнішньої перевірки слідчим управлінням УМВС України у Чернівецькій області.

peredplata