В Україні збираються блокувати сайти за порушення авторських прав

Згідно із проектом закону, сайт можна заблокувати навіть без суду і слідства.
Будь-який ресурс можна буде заблокувати, якщо на ньому буде посилання на сайт, де розміщені матеріали, що порушують авторські права.

Державна служба інтелектуальної власності України у проекті Закону \”Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет\” запропонувала досить суперечливі зміни, повідомляє УНІАН.

Пропоновані зміни покладають на сервісні служби, які надають послуги з розміщення веб-сайтів, зобов\’язання блокувати доступ до них без необхідності доказів порушення авторських прав в суді.

Підставою для такого блокування, згідно із запропонованими змінами, є лише заява про порушення авторських прав на веб-сайті, яка надійшла в сервісну службу, якщо протягом трьох днів власник сайту не надав письмової відповіді на цю заяву.

При цьому достовірність не перевіряється, і досить нотаріально завіреного скріншота такої веб-сторінки.

Згідно із законом, будь-який користувач може сам розмістити в мережі інформацію, яка порушує авторські права, написати скаргу на такий зміст з нотаріально завіреним скріншотом і вимагати припинення доступу до ресурсу.

Більш того будь-який ресурс можна буде заблокувати, якщо на ньому буде посилання на сайт, де розміщені матеріали, які порушують авторські права.
фото assalam.ru
Джерело: ТСН

peredplata