У Герцаївському районі під колесами автомобіля загинув пішохід

40-річний водій, мешканець села Дяківці, керуючи автомобілем «Фольксваген», не впорався з керуванням та допустив наїзд на пішохода. Встановлено, що 37-річний громадянин,мешканець села Тернавка, несподівано вибіг перед автомобілем.
Від отриманих травм він загинув на місці ДТП. Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

Цього ж дня о 16-тій годині у місті Хотині 41-річний водій «ВАЗ-2109», здійснюючи маневр обгону на вулиці Олімпійській, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем «ВАЗ-21012», яким керував 60-річний хотинчанин. В результаті ДТП обидва водії з травмами були госпіталізовані до лікарні.

Довідково
З початку 2014 року на автодорогах Чернівецької області скоєно 9 дорожньо-транспортих пригод з постраждалими. При цьому 6 учасників дорожнього руху загинули. Нагадаємо, що в одній з цих автопригод з тяжкими наслідками у селі Суховерхів Кіцманського району одночасно загинуло 4 осіб. 11 громадян отримали в дорожньо-транспортних пригодах травми різного ступеня важкості.
Аналіз ДТП свідчить, що до трагедій на дорогах призводять, передусім, наїзди на пішохода та зіткнення. Привертає увагу також те, що, як правило, ДТП трапляються найчастіше у другій половині дня, або в темну пору доби, коли видимість на дорогах і вулицях обмежена. Загалом, 50% ДТП скоюється за участю пішоходів.
У зв’язку з цим ДАІ УМВС України в Чернівецькій області звертається до громадян з проханням взяти до уваги цьогорічну статистику ДТП. Насамперед, просимо пішоходів не забувати про ризики під час пішохідного руху. Будьте обережні при переході доріг і вулиць, не рухайтесь проїжджою частиною дороги, не вибігайте на дорогу перед транспортними засобами, що рухаються, подбайте про світловідбивні елементи на своєму одязі. Закликаємо водіїв дотримуватись правил дорожнього руху, ні у якому разі не сідати за кермо у нетверезому стані.

Бережіть своє життя і життя ближнього!

peredplata