Правоохоронці Буковини нагадують про дію Закону України про амністію

УМВС України в Чернівецькій області наголошує, що 1 лютого опублікований Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» прийнятий Верховною Радою України 29 січня 2014 року.

Зазначений Закон вже набрав чинності, однак вводиться в дію з наступного дня після публікації на сайті Генпрокуратури повідомлення про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій – звільнення протягом 15 діб всіх будівель (органів держвлади), зайнятих у Києві та інших містах, розблокування вулиці Грушевського та вулиць у Києві і в Україні крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту, тобто вимагає від учасників акцій протесту виконання обов’язкових умов, які передують застосуванню даного Закону.

У зв’язку з вищезазначеним нагадуємо мітингувальникам, які перебувають у приміщенні ОДА Чернівецької області про необхідність звільнення даної будівлі для застосування Закону України про амністію та звільнення учасників протестів від кримінальної відповідальності. Про це повідомляє Сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata