Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 902 заяви про злочини

У місті Єнакієво Донецької області 14 жовтня в підсобному приміщенні комунального підприємства було знайдено мертвим з ножовими пораненнями місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 29- річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 13 жовтня в згаданому приміщенні під час сварки на ґрунті неприязних відносин ножем убив потерпілого.
У місті Одеса
на вулиці затримано 48-річного місцевого жителя, у якого вилучено пістолет.
В одному з селищ Луганської області під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 43-річного місцевого жителя, вилучено 13,5 кг марихуани.
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з управлінь райдержадміністрації. Вони в 2007 році безпідставно включили до реєстру сільськогосподарських підприємств, для отримання дотації на посів озимих культур, державне підприємство, яке без правовстановлюючих документів використовувало земельні ділянки (загальна площа понад 3,8 тис. га). У результаті цього зазначене підприємство незаконно отримало дотацію з бюджету в сумі понад 139 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили члена правління товариства власників квартир. Він вимагав та отримав 300 доларів США хабара від жителя міста Луганськ за укладання угоди на розміщення зовнішньої реклами на фасаді одного з житлових будинків. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
На Одещині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника комунального підприємства. Вона отримала 2 тис. грн. хабара від жителя одного з селищ області за вирішення питання щодо підключення його будинку до центральної водомагістралі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
На Чернігівщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого жителя. Він на території садового товариства організував підпільний цех з виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції, яку реалізовував на території одного з міст області. У правопорушника вилучено 173 підроблені марки акцизного збору, 400 літрів спиртової суміші, 250 пляшок фальсифікованої горілки та виробниче обладнання. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

peredplata