На Буковині затримали крадіїв автівок

Троє буковинців, віком від 17 до 21 років, у нічний час обкрадали автомобілі чернівчан. Наразі правоохоронці підозрюють молодиків у скоєння 15 крадіжок.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькі області.

Як правило, об’єктами посягань зловмисників були автомобільні акумулятори, автомагнітоли та інша техніка, яка використовується у автомобілях (GPS-навігатори, відеореєстратори, флеш карти тощо).

У ході проведення оперативно-профілактичних заходів на території міста Чернівців, співробітники сектору карного розшуку Першотравневого райвідділу застали зловмисників під час чергового викрадення майна.

Двоє мешканців Хотинського та один Заставнівського районів, щоб мінімізувати можливість бути схопленими «на гарячому», злочинною діяльністю займались уночі. Для своїх незаконних промислів молодики вибирали малолюдні, неосвічені вулиці, – розповідає начальник Першотравневого РВ УМВС Сергій Ратушенко. Викрадені речі хлопці перевозили на власному автомобілі, аби швидше зникнути з місця злочину.

Крадене добро хлопці збували своїм знайомим або на ринках, що спеціалізуються на продажі автомобільної техніки. Акумулятори, як правило, здавали до пунктів прийому металобрухту.

За всіма фактами скоєних крадіжок відкриті кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини хлопцям, їм буде загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5-ти років.

Працівники міліції перевіряють причетність трійці до скоєння аналогічних злочинів на всій території області. Слідство триває.

peredplata