Перше досудове засідання у справі Івана Ринжука відбудеться 10 листопада

Перше досудове засідання у справі Івана Ринжука відбудеться 10 листопадаКримінальну справу стосовно колишнього керівника Калинівського ринку Івана Ринжука розглядатимуть наступного тижня . Перше досудове засідання має відбутися 10 листопада об 11-ій годині у Шевченківському райсуді Чернівців.

Нагадаємо, що екс-директора ринку було затримано ще у квітні й нині він перебуває у чернівецькому слідчому ізоляторі. Івана Ринжука обвинувачують в отриманні хабара в розмірі 250 тисяч доларів США – за підписання договору оренди нового торговельного павільйону загальною площею 120 квадратних метрів терміном на 30 років. Разом з екс-директором Калинівського ринку затримали і його двох компаньйонів – Березовського та Божовського.

Останнього з них випустили на волю, взявши підписку про невиїзд. Обвинувачують підсудних за чотирма статтями КК України. Зокрема, йдеться про одержання хабара шляхом вимагання, одержання хабара в особливо великому розмірі та зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. За словами начальника УМВС України в Чернівецькій області Миколи Харабари, статки Івана
Ринжука становлять нібито мільярд гривень.

Разом з родичами колишній керівник Калинки фінансово причетний начебто до 25 різних фірм. Якщо вина Івана Ринжука буде доведена в суді, то йому загрожує позбавлення волі від восьми до дванадцяти років.

Ринжука захищатимуть четверо адвокатів, а його спільників – п’ятеро захисників. Матеріали кримінальної справи налічують дванадцять томів та дві аудіокасети.

Джерело

peredplata