Наркотики на кордоні

Наркотики на кордоніНа Буковині спільними зусиллями СБУ
та прикордонників затримано наркокур’єра з 590 грамами наркотичного зілля

9 листопада ц.р. співробітники спецпідрозділу СБУ в Чернівецькій області та оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону затримали при переміщенні через україно-молдовський кордон громадянина України, який нелегально перевозив понад 590 грамів наркотичної сировини.
Встановлено, що місцевий мешканець, який керував вантажним мікроавтобусом «Мерседес-Віто», перетинаючи кордон через КПП «Росошани» обласної митниці, намагався незаконно ввезти до України особливо небезпечний наркотичний засіб – макову солому – у великих розмірах.
Під час огляду транспортного засобу правоохоронці виявили між водійським та пасажирським сидінням загорнуті у камуфльований одяг три поліетиленові пакети, в яких знаходилася речовина світло-коричневого кольору. Проведений експрес-аналіз підтвердив, що це макова солома.
Слідчим СБУ в Чернівецькій області стосовно громадянина України порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Даний злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.
Чоловіка затримано, наркотична сировина та транспортний засіб вилучено.
Триває слідство.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata