Компанія Ахметова потрапила під слідство – відкрито кримінальне провадження

Керівництву ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат», що входить до групи Рината Ахметова «Метінвест», інкримінують привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Про це заявляє народний депутат України Ірина Суслова.

«Державна фіскальна служба України за моїм зверненням відкрила кримінальне провадження стосовно службових осіб підприємства Ахметова. У січні цього року керівники ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат» змушували працівників не обліковувати обсяг виконаних робіт. Це робилося для того, щоб уникнути оподаткування та незаконно збути продукцію», – підкреслила Суслова.

При цьому, парламентар наголосила, що необхідно притягнути до відповідальності усіх винних осіб, з’ясувавши роль у цьому процесі акціонерів підприємства, а не тільки його керівників.

Зазначимо, що відповідне кримінальні провадження розпочав відділ кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління ДФС. У відомстві повідомили, що справу відкрито за фактом вчинення службовими особами ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат» кримінального правопорушення, передбаченого ч.2. ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Триває досудове слідство.

Як відомо, раніше народний депутат України, член партії «Воля» Ірина Суслова звернулася у правоохоронні органи та Державну фіскальну службу з проханням з’ясувати факти ухиляння від сплати податків, що мали місце 8-10 січня 2015 року на ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат» групи Рината Ахметова «Метінвест».

Зокрема, повідомила нардеп, керівники підприємства змушували працівників не обліковувати обсяг виконаних робіт. Не вносилися дані в журнали обліку та не фіксувалася робота спеціальним диспетчерським обладнанням, попри роботу комбінату на повну потужність.

peredplata