Найбільш резонансні злочини та події на 03.07.2011

Найбільш резонансні злочини та події на 03.07.2011Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 257 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 604 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 1 факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 факт розбою, 42 факти грабежу, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 113 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи. У них вилучено 9,4 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 471 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 81 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 101 – травмовано.
В одному з селищ Львівської області 1 липня на сміттєзвалищі було знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями жителя селища Закарпатської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів одного з селищ Волинської області. Попередньо встановлено, що вони вночі 29 червня в згаданому місці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Полтава 3 липня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з ісламських республік. Попередньо встановлено, що він уранці 2 липня в згаданому місті в квартирі місцевої жительки, під час сварки на ґрунті майнових відносин заподіяв ножові поранення господарці. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 та ч.1 ст.115 КК України (замах на вбивство).
В одному з селищ Київської області на вулиці затримано жителя міста Біла Церква, з автомобіля якого вилучено 2 г героїну.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2009 році, шляхом внесення до податкових декларацій недостовірної інформації щодо господарської діяльності вказаного товариства, незаконно сформував податковий кредит, чим завдав збитки державі на суму 1,9 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника кредитної спілки. Він упродовж 2007-2008 років, по закінченню дії ліцензії з надання фінансових послуг, незаконно продовжував залучати внески членів спілки, які в подальшому привласнив. Унаслідок протиправних дій правопорушника членам вказаної спілки завдано збитки на загальну суму 244 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Вони впродовж останніх трьох років завищували суми заборгованості з різниці в тарифах для населення, внаслідок чого безпідставно отримали з бюджету майже 160 тис. грн. субвенції. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили сільського голову. Він вимагав та отримав 1,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу рішення сільради про надання йому дозволу на видобування гравію. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 КК України (службове підроблення й одержання хабара).

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника навчально-виробничого комбінату. Він отримав 1 тис. грн. хабара від жителя одного з селищ за сприяння у видачі йому свідоцтва про навчання у вказаному комбінаті та посвідчення тракториста-машиніста. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
Джерело

peredplata