Вбито фотокореспондента! ОНОВЛЕНО!

Вбито фотокореспондента! ОНОВЛЕНО!Вчора ввечері у Києві було вбито фотокореспондента газети «2000» Віталія Розвадовського.

Як повідомили УНІАНу столичному главку міліції, за попередньою версією слідства, вбивство скоєно на побутовому грунті.

За даними слідчих, між фотожурналістом та особою, яка підозрюється у скоєнні злочину, виник конфлікт на сходовій клітині в одному з будинків на Харківському житловому масиві.

Потерпілого з численними колото-різаними травмами шиї та обличчя було доставлено до Київської міської лікарні швидкої допомоги, де він помер сьогодні близько третьої години ночі від втрати крові.

Міліція порушила кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу України – навмисне вбивство.

Журнаілст ж Мустафа Найєм пише на Фейсбуці, що за його інформацією у кореспндента шукали флешку. В 19:30 його забрав друг Олександр Воскресенський з інтерв’ю. Вони поїхали додому на вул. Лаврську, де і жив (а не на Харківському масиві, як каже міліція). Дома він залишив апаратуру і поїхав в редакцію. В 21:30 він зіздзвонився з Воскресенським. На Харківський масив він поїхав зі своїм товаришем Ярославом Полушкіним. На них напали в під’їзді. Полушкін наразі в реанімації.

Навпроти будинку, де вчинено напад, є лікарня, але там відмовились його прийматиі відправили в іншу. Від втрати крові чоловік помер в дорозі.

Флешка наразі в міліції, пише Найєм.

В міліції ж переконують. що вбивство ніяк не пов’язане з професійною діяльністю.

Окрім того пізніше, коментуючи ЗМІ поширену в інтернеті інформацію про те, що найближча до місця злочину лікарня на \”Червоному Хуторі\” не прийняла фотокореспондента, який спливав кров\’ю, заступник начальника відділу зв\’язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимир Дмитренко сказав:

\”Як не прийняла? Він помер під час операції. Я не знаю, звідки така інформація. Його повезли в лікарню швидкої медичної допомоги одразу ж. По 103 пішло повідомлення про те, що доставлений чоловік з ножовими пораненнями\”.

При цьому Дмитренко спростував інформацію про те, що окрім самого фотокореспондента був поранений його друг: \”Ні, він (Розвадовський) був один. Бійка була один на один\”.

Коментуючи інформацію журналістів про те, що міліція нібито вилучила у загиблого якусь флешку, Дмитренко сказав:

\”Та ні, я вас благаю. Кіно надивилися. Менше телевізор дивитися треба. Звичайна битовуха\”.

Колеги Розвадовського виключають, що вбивство фотокореспондента було пов\’язано з його професійною діяльністю.

Як розповів Сегодня відповідальний секретар \”2000\” Михайло Денисенко, Віталій не займався журналістськими розслідуваннями і не вів специфічних кримінальних або ж політичних тем, повідомляє Українська правда.

peredplata