Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7137 заяв про злочини.

У Селищі Сокирянського району Чернівецької області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 83-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 27-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 29 листопада, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілого, ножем убив господаря й викрав 3 тис. гривень.
У місті Боярка Київської області на вулиці 60-річний місцевий житель, пенсіонер, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки пострілом із вогнепальної зброї заподіяв вогнепальне дробове поранення спини 30-річному жителю вказаного міста (госпіталізовано). Правопорушника затримано.
У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного іноземного громадянина, студента ВУЗу. Попередньо встановлено, що він увечері 2 грудня в кімнаті гуртожитку за місцем тимчасового проживання під час раптово виниклої сварки ножицями заподіяв тілесні ушкодження своєму 19-річному співвітчизнику (госпіталізовано). Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст.15 та ч.1 ст.115 КК України (замах на вбивство).
У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 44-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває в гостях). Попередньо встановлено, що він минулої ночі на вулиці вказаного міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки заподіяв ножове поранення живота 49-річному жителю міста Балаклія Харківської області, приватному підприємцю (медичну допомогу надано без госпіталізації). Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст.15 та ч.1 ст.115 КК України (замах на вбивство).
У Кіровограді в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох 20-річних іноземних громадян. Попередньо встановлено, що вони на вулиці зазначеного міста під загрозою пневматичного пістолета відібрали у 34-річної місцевої жительки, 50 грн. й мобільний телефон. Вказаний пістолет та викрадене вилучено.
У місті Арциз Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває з метою працевлаштування). Попередньо встановлено, що він удень 2 листопада цього року разом із раніше затриманим за скоєння крадіжки – 34-річним жителем Одеси у місті Арциз, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до квартири місцевої жительки, й викрали 6 тис. грн. та вироби із золота. Викрадене вилучено.
На Донеччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Макіївка. Він упродовж останніх двох місяців на околиці вказаного міста організував незаконний видобуток вугілля, чим завдав збитків державі на суму 100 тис. гривень. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.240 КК України (порушення правил охорони надр).
В Києві працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства. Він у липні цього року підписав фіктивні акти виконаних робіт з поставки та встановлення товариством з обмеженою відповідальністю програмного забезпечення на персональні комп’ютери вказаного підприємства (фактично роботи не проводилися), у результаті чого привласнив 112 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).

peredplata