Чому лихоманить «Трансмост»?

Чому лихоманить «Трансмост»?10 листопада 2011 року прокуратура Чернівецької області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення посадовцями ЗАТ «Трансмост» за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України.

Як повідомили БукІнфо у прес-службі прокуратури Чернівецької області, впродовж вересня 2008 – грудня 2009 р.р. службові особи цього ЗАТ, яке виступало підрядником з будівництва мосту на автомобільній дорозі місцевого значення Маршинці – Герца – Глибока – Банилів-Підгірний, внесли завідомо неправдиві дані в акти виконаних робіт та в довідки про вартість робіт щодо обсягів і їх вартості.

Внаслідок вказаних незаконних дій на рахунок «Трансмосту», згідно з висновками КРУ, були зайво скеровані бюджетні кошти на суму понад 1,5 млн. грн. Таким чином державним інтересам спричинені тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків на вказану суму.

З метою забезпечення виконання вимог кримінально-процесуального законодавства у рамках розслідування даної кримінальної справи слідчий виніс постанову про проведення у ЗАТ «Трансмост» виїмки необхідних для слідства документів. Враховуючи те, що керівництво підприємства відмовилося добровільно виконати законну вимогу слідчого і почало чинити перепони, останній змушений був залучити до виконання вказаних процесуальних дій працівників спецпідрозділу.

Згідно зі ст.179 Кримінально-процесуального кодексу України посадові особи і громадяни не мають права відмовлятися пред’явити або видати документи чи їх копії або інші предмети, які вимагає слідчий під час обшуку і виїмки. Невиконання цих вимог розцінюється як перешкоджання в розслідуванні злочину.

Джерело

peredplata