Остапи Бендери з вулиці Чапаєва

Остапи Бендери з вулиці ЧапаєваСпівробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області викрили злочинну групу, члени якої протягом 2008-2011 років, створивши три підприємства (ТОВ «Нова Скарбниця», ТОВ «Нова Скарбниця-Захід» та ТОВ «Нова Скарбниця-Плюс», офіс яких знаходився в обласному центрі на вулиці Чапаєва, 9), організували злочинну схему привласнення коштів громадян за принципом «фінансової піраміди».Оголошення та рекламу про надання позик на вигідних умовах вони розмістили навіть у засобах масової інформації.
Дана схема полягала в тому, що члени злочинної групи, обіцяючи швидку видачу кредитів населенню, без застави майна та будь-яких довідок, а також обіцяючи низьку відсоткову ставку за користування кредитними коштами та тривалий час його погашення малими платежами, повідомляли, що для отримання кредитних коштів, громадянам необхідно сплатити страховий внесок та платіж за послуги фірми, після чого вони отримають обіцяну суму коштів в кредит. Однак після здійснення цих платежів громадянами на рахунки ТОВ «Нова Скарбниця», ТОВ «Нова Скарбниця-Захід» та ТОВ «Нова Скарбниця-Плюс», шахраї зловживаючи довірою громадян, під різними приводами змушували сплачувати ще й щомісячні платежі по погашенню кредиту, який фактично не видавався. Щоб не втратити раніше внесені кошти, потерпілі маючи надію на отримання в кредит коштів здійснювали щомісячні платежі. Жодному з вкладників за весь період діяльності вказаних трьох товариств з обмеженою відповідальністю кредиту (позики) надано не було.
Члени злочинної групи, в період з вересня 2008 року по теперішній час, незаконно заволоділи коштами громадян в розмірі понад 2,5 мільйони гривень. Потерпілих налічується понад тисячу осіб.
Також філії підприємств діяли і в інших регіонах України, зокрема у Львові, Тернополі, Ужгороді, Луцьку, Хмельницькому та Вінниці.
Відносно 5 осіб порушено кримінальну справу за частинами 2 і 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Засновник трьох товариств перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, інші четверо, з яких один заступник директора та три консультанти знаходяться на підписці про невиїзд.
УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області звертається до буковинців з проханням до потерпілих, які вносили кошти на рахунки ТОВ «Нова Скарбниця», ТОВ «Нова Скарбниця-Захід» та ТОВ «Нова Скарбниця-Плюс» звертатись в УБОЗ УМВС за адресою: м. Чернівці, вул. Стасюка, 2Б, або за телефонами 3-13-23 та 3-32-13.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС
України в Чернівецькій області

peredplata