СБУ на хабарі спіймала прокурора району. ОНОВЛЕНО

СБУ на хабарі спіймала прокурора району. ОНОВЛЕНОПроти прокурора Ківерцівського району порушили кримінальну справу.

Про це стало відомо із компетентного джерела.

Нагадаємо, вчора правоохоронця працівники СБУ спіймали на одержанні хабара у понад 5 тисяч доларів. За деякими даними, прокурорський «калим» сягав навіть 5,5 тисячі доларів.

Водночас у цій оборудці «засвітилася» ще й одна волинська суддя, яка, за іронією долі, сьогодні святкує день народження. На неї, за словами співрозмовника ЗІКу, також завели кримінальну cправу.

На хабарі на Волині зловили прокурора і суддю, – версія СБУ
На Волині працівники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України викрили корупційну діяльність прокурора Ківерцівського району та заступника
голови районного суду.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Суддя вимагала від місцевого мешканця 5,5 тисячі доларів за винесення його близькому родичу менш суворого вироку, не пов’язаного з позбавленням волі. У випадку несплати коштів погрожувала ув’язнити обвинуваченого на 7 років.

Частина цих грошей призначалась прокурору району за відмову від обвинувачення по одному з інкримінованих злочинів, а у подальшому – не оскарження вироку суду.

14 грудня у приміщенні районної прокуратури працівники СБУ затримали прокурора під час одержання ним хабара. Після цього «на гарячому» спіймали і суддю.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб).

Правопорушникам загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Джерело

peredplata