У «Правому секторі» прокоментували затримання бійців за сутичку на Драгобраті

У «Правому секторі» прокоментували затримання бійців за сутичку на ДрагобратіПоліція почала розслідування сутички з застосуванням збої між бійцями «Правого сектору» та охоронцями гірськолижної бази «Хата магната» на Драгобраті, внаслідок якої двоє охоронців закладу були госпіталізовані. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції у Закарпатській області.

За інформацією правоохоронців, затримано п’ятьох підозрюваних в інциденті. Дії зловмисників кваліфіковано слідчими за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Командир ДУК «Правий сектор» Андрій Стемпіцький підтвердив затримання п’ятьох бійців, зокрема з позивним «Хорват» – начальника оперативного штабу, одного з організаторів і першого офіційного командира 5-го ОБАТ ДУК ПС і бійця з позивним «Бєс» – командира 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював в Донецькому аеропорту та ще трьох бійців.

«Не виключено, що конфлікт міг виникнути і на побутовому грунті. І «Хорват», і «Бєс» були контужені та поранені на війні, тому їхня психіка особливо чутлива до будь-яких негативних подразників. Але точну інформацію будемо мати згодом», – зазначив Стемпіцький на своїй сторінці у Facebook.

Як інформував ZAXID.NET, уранці 10 січня на турбазі «Хата Магната», розташованій у центрі популярного гірськолижного курорту Драгобрат, сталася сутичка між охоронцями турбази на групою представників «Правого Сектора», які, за попередньою інформацією, відмовились платити за напої та їжу. В результаті конфлікту із застосуванням зброї двоє охоронців з ножовими пораненнями потрапили до лікарні.

Джерело

peredplata