КОМЕНТАР ЩОДО НАПАДУ НА БІЙЦІВ “ПРАВОГО СЕКТОРУ” НА ГІРСЬКОЛИЖНОМУ КУРОРТІ ДРАГОБРАТ

КОМЕНТАР ЩОДО НАПАДУ НА БІЙЦІВ “ПРАВОГО СЕКТОРУ” НА ГІРСЬКОЛИЖНОМУ КУРОРТІ ДРАГОБРАТ10 січня вранці на гірськолижному курорті Драгобрат трапилась сутичка за участі бійців ДУК ПС та представників закладу \”Хата Магната\”. Конфлікт, на перший погляд, відбувся на побутовому рівні. Виникла суперечка з власником закладу.

Цілком імовірно, що представники закладу \”Хата Магната\” спровокували бійців своїми антиукраїнськими висловлювання. Як з\’ясувалося, цей заклад належить особам із Донецької області. Вихідці з Донбасу присутні серед його персоналу.

У розтиражованому ЗМІ \”коментарі анонімного свідка\”, який з\’явився з невідомого джерела, говориться: \”На місце прибув хазяїн закладу зі зброєю. Прикладом вирубив одного з хуліганів, інших узяв на мушку.\” Нагадаємо, що \”хуліганами\” називають учасників війни на сході України, зокрема учасників боїв за аеропорт та Піски. У цей самий час власник закладу, який погрожував зброєю та ініціював сутичку за участю більш, ніж 30-х людей проти п\’ятьох учасників війни, постає у ЗМІ майже як невинний янгол.

Хочемо нагадати, що це не перший випадок, коли свідомо провокативним методом наших бійців втягували у конфліктні ситуації з метою дискредитації Національно-визвольного руху \”Правий сектор\”. Тому ми з усією пильністю будемо розслідувати цю справу. Для вияснення та уточнення події, що трапилась на Драгобраті, виїхала мобільна група одного із запасних батальйонів ДУК ПС.

\”Правий сектор\” надалі буде інформувати про перебіг нашого розслідування. Наразі вина бійців \”Правого сектору\” не доведена, натомість є багато питань до власників закладу та місцевої поліції.

Наполегливо просимо журналістів не поширювати неперевірену інформацію з недостовірних джерел.

Інформаційний центр НВР \”Правий сектор\”

peredplata