Родичі підозрюваних у пограбуванні банку вважають їх затримання підставою

Родичі підозрюваних у пограбуванні банку вважають їх затримання підставою  Донецької міліції в рекордні терміни вдалося затримати двох підозрюваних в нападі на відділення Приватбанку, під час якого було вбито 5 чоловік.

Як з\’ясувала Комсомольська правда в Україні, головний підозрюваний – 32-х літній донеччанин Максим Рудичев.

\”Відслужив у спецназі, останні роки займався охороною. Підробляв іноді водієм. Нещодавно був одночасно охоронцем і водієм у Стаса П\’єхи, під час його приїзду в Донецьк. У лютому збирався справити першу річницю весілля. У липні став батьком доньки, якій вже 7 місяців. Сім\’я жила в 4-х кімнатній квартирі. Ні боргів, ніякої потреби\”, – пише видання.

\”Ми шоковані. Максим в цей день прийшов як зазвичай з роботи. Ми лягли спати. А опівночі у нас почалися \”маски-шоу\”. Увірвалися більше 20 працівників міліції. Мені до голови приставили пістолет\”, – заявила дружина затриманого Ольга.

\”Потім налетіли на Максима зі словами: \”С..ка, лежати!\”, заламали руки і наказали мені лягати, а потім їхати з ними. Але, я відмовилася, бо у мене маленька дитина. До 05:30 у нас був обшук, знайшли тільки якийсь патрон в гаражі. Але у мого чоловіка ніколи ніякої зброї не було! Пізніше в Убозі мені сказали, що чоловік на камеру зізнався в злочині, яке пов\’язане з пограбуванням Приватбанку… Максим встановлював там відеоспостереження, а його роблять винуватим\”, – розповіла вона.

Вже на наступний день був затриманий і другий підозрюваний – кум Максима Рудичева. \”Сергія Ломако затримали, коли він заїхав до своєї дівчини в супермаркет. Разом вони готувалися до Нового року і у нього був повний багажник продуктів\”, – повідомляє КП.

Як стверджують рідні, обидва ні в чому не винні. А у Рудичева нібито є алібі на час, коли в банку відбувалися події. \”В 15:30 (пограбування сталося в центрі в 15:15) Максима сусіди бачили, як він заходив абсолютно спокійний додому на околиці міста\”, – стверджує його дружина.

\”Я єдиний, хто бачив його після затримання. Він по-звірячому побитий. Нікого не пізнає. Волочить ноги, все обличчя і голова в гематомах. Майже не дихає. Боюся, що могли зламати ребра. Нашого адвоката до нього не пускають. В Убозі самі вирішили, хто його буде захищати\”, – сказала рідна сестра затриманого Марина.

Зараз сім’я написала скаргу на ім\’я прокурора Донецької області Володимира Вишинського з проханням розібратися в тому, що відбувалося під час затримання і після нього.

У міліції впевнені, що взяли саме тих. \”Доказів провини підозрюваних достатньо. Вони вже дають свідчення, це все сходиться з висновками експертиз\”, – сказали в МВС.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що у затриманих спочатку був умисел на скоєння вбивства.

Джерело Кореспондент

peredplata