Чи був за кермом губернатор Тернопільщини?

Чи був за кермом губернатор Тернопільщини?Президент України Віктор Янукович дав Доручення Міністрові внутрішніх справ Віталію Захарченку ужити вичерпних заходів щодо повного, об’єктивного i неупередженого розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом дорожньо-транспортної пригоди зi смертельними наслідками, що сталася 31 грудня 2011 року в Чемеровецькому районі Хмельницької області.

На виконання цього доручення наказом Міністра було створено слідчо-оперативну групу з числа фахівців центрального апарату МВС.
За фактом ДТП слідчі порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.
Оскільки попередні дані, що надходили з місця ДТП, від посадових осіб обладміністрації та територіальних органів міліції іноді мали суперечливий характер, виникла підозра у необ’єктивності цієї інформації.
Зважаючи на те, що ця аварія набула широкого резонансу в суспільстві, з цього приводу надходили депутатські звернення та запити журналістів, за дорученням Міністра внутрішніх справ кримінальну справу за фактом ДТП передано до Головного слідчого управління МВС та створено слідчо-оперативну групу з числа працівників центрального апарату відомства. Також до складу слідчо-оперативної групи увійшов працівник Департаменту внутрішньої безпеки МВС України.
Крім того, було створено групу з працівників Інспекції з особового складу та Департаменту внутрішньої безпеки МВС України для проведення службової перевірки щодо об’єктивності дослідження обставин події. Наразі на час проведення перевірки ряд посадовців органів внутрішніх справ відсторонені від виконання своїх службових обов’язків.
Згідно з Дорученням Президента України, про результати проведеної роботи Міністр внутрішніх справ України має доповісти Главі держави до 20 січня.

УЗГ МВС України

peredplata