На Рівненщині біля стін спиртзаводу невідомі напали на телегрупу ICTV – нові подробиці

На Рівненщині біля стін спиртзаводу невідомі напали на телегрупу ICTV – нові подробиціОператор телеканалу ICTV зазнав травми внаслідок побоїв, вчинених невідомими особами поблизу Зірненського спиртзаводу, що у Березнівському районі Рівненщини, під час зйомок нового проекту розслідувань, повідомили Радіо Свобода про нові подробиці інциденту у прес-службі Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

За даними прес-служби, під час роботи до журналістів вибігли люди в балаклавах і камуфляжній формі. Журналіст і оператор кинулися в різні боки. Однак нападники наздогнали оператора і, погрожуючи зброєю, почали бити по голові. Операторові надана медична допомога.

Коли поліцейські прибули на місце події, охорона не пропустила їх на територію спиртзаводу, заявляючи, що на підприємстві «все добре».

За фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження.

Зірненський спиртзавод офіційно не працює. Однак на початку травня представники служби безпеки державного підприємства «Укрспирт» повідомили про затримання людей, які намагалися вночі вивезти із Зірного дві цистерни зі спиртом. Ідеться про нелегальне виробництво спирту, яке приносить його організаторам мільйони гривень щомісяця.

Іще восени 2014 року заступник генерального директора з питань безпеки ДП «Укрспирт» Андрій Бабяр у заяві на адресу президента Петра Порошенка заявляв, що до схеми нелегального виробництва спирту залучене організоване злочинне угруповання під керівництвом Олексія Чеботарьова, який нині перебуває в розшуку. Бабяр назвав Чеботарьова організатором «тітушок» і вбивств і людиною колишнього президента Віктора Януковича. Бабяр також висловив підозру, що кошти від реалізації цієї схеми йдуть на фінансування війни проти України на Донбасі.

Джерело

peredplata