Отримали на горіхи за неконкуретні горіхи

Отримали на горіхи за неконкуретні горіхиЧернівецьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПП «Антарес-7» на 4,5 тис. грн. за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення неправдивої інформації, повідомили \”Часу\” в прес-службі ЧОТВ АМКУ.

ПП «Антарес-7», виробник та пакувальник продовольчих товарів, на етикетках драже «Корсар», «Морські камінці», «Арахіс в какао», «Ядро соняшника в какао», «Золотий сухарик» та солоних горішках «Золотий горіх» розміщував зображення знаку «100 кращих товарів України».

Втім, розслідуванням проведеним територіальним відділенням встановлено, що вказана вище продукція не отримувала перемог у конкурсі «100 кращих товарів України», окрім солоних горішків «Золотий горіх», із яким в 2004 році підприємство перемогло в зазначеному конкурсі.

Такі дії приватного підприємства вводили споживачів в оману, адже в них створювалося враження, що ця продукція є однією з кращих в Україні та нагороджена відповідною відзнакою.

ПП «Антарес-7» зобов‘язалось припинити порушення конкуренційного законодавства та сплачено штраф до державного бюджету.

Територіальне відділення звертає увагу суб‘єктів господарювання та організацій на необхідність дотримання вимог Закону України \”Про захист від недобросовісної конкуренції\” в своїй діяльності, в тому числі в частині поширення інформації про товари та послуги через рекламні засоби, тощо.

peredplata