В Іспанії арештовано майно судді з Луганської області, – НАБУ

В Іспанії арештовано майно судді з Луганської області, - НАБУТакож накладено арешт на три автомобілі, квартири в Луганську та Сєвєродонецьку.

Рішенням іспанського суду накладено арешт на квартиру і банківський рахунок на території Королівства Іспанія, які належать судді одного з міських судів Луганської області Горбатенко. Її звинувачують в одержанні неправомірної вигоди за винесення певного судового рішення.

Про це інформує прес-служба Антикорупційного бюро.

Накладення арешту на майно стало можливим у результаті ефективної взаємодії Національного антикорупційного бюро України з іноземними компетентними органами в рамках міжнародної правової допомоги, зазначено в повідомленні.

Окрім майна в Іспанії, під час досудового розслідування накладено арешт на три автомобілі, квартири в Луганську та Сєвєродонецьку; під час слідчих дій вилучено грошові кошти в розмірі 2 тис. євро і більш ніж 60 тис. доларів США, ювелірні вироби.

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України суддю відсторонено від посади.

Досудове розслідування завершено, матеріали направлено до суду.

Кримінальне провадження, яке кваліфікують за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), було розпочато співробітниками військової прокуратури сил АТО. З 16 грудня 2015 року, після встановлення підслідності для НАБУ, досудове розслідування здійснювали детективи бюро.

Нагадаємо, 12 липня НАБУ затримало екс-голову держпідприємства у справі про розтрату \”кіотських грошей\”.

peredplata